Companii

GE Money a scos din buzunar 140 mil. euro

27.09.2006, 19:43 17

GE Money a finalizat achizitia pachetului majoritar de actiuni al companiilor Leasemart NV, Ralfi si Domenia Credit, valoarea tranzactiei fiind de 140 mil. euro, a anuntat divizia internationala de servicii financiare a grupului american General Electric.
GE Money a preluat 80% din pachetul de actiuni detinut de Romanian American Enterprise Fund (RAEF) la societatea de credite de consum Ralfi, care opereaza sub brandul Estima Finance.
Compania a achizitionat de la RAEF 78% din capitalul grupului olandez Leasemart, care detine societatea de leasing Motoractive, si 60% din actiunile Domenia Credit.
GE Money a mai cumparat participatia detinuta de Domo Retail la societatea Ralfi, titlurile Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare la Domenia Credit si actiunile Domenia si Leasemart aflate sub controlul Deutsche Investitions - und Entwicklungsgesellschaft.
"Achizitia reprezinta o noua etapa a expansiunii GE in Europa Centrala si de Est. Prin aceasta investitie, consideram ca exista oportunitati extraordinare pentru a construi o oferta foarte buna de servicii financiare destinate populatiei pe piata din Romania", a declarat, intr-un comunicat, presedintele GE Money in Europa Centrala si de Est, Dmitri Stockton.
RAEF apreciaza ca tranzactia reprezinta un element de referinta pentru fondul de investitii, care isi propune sa devina un catalizator al afacerilor si investitiilor straine in Romania, potrivit lui Horia Manda, Chief Investment Officer al companiei.
Consiliul Concurentei a autorizat la inceputul lui septembrie operatiunile de concentrare economica realizate de catre General Electric Capital Corporation prin dobandirea controlului asupra societatilor Domenia Credit, Ralfi si Leasemart Holding BV.
In mai, GE Money a anuntat ca va prelua de la RAEF si alti actionari participatiile majoritare la cele trei companii, pentru 140 mil. euro.
Societatea de servicii financiare desfasoara activitati in 23 de state europene si detine active in valoare de aproximativ 73 mld. dolari in regiune.
In Europa Centrala si de Est, compania asigura servicii financiare in Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Rusia si Turcia.
Ralfi furnizeaza servicii financiare pentru populatie prin intermediul a 700 puncte de vanzare, inclusiv 110 magazine Domo.
Leasemart furnizeaza, prin societatea Motoractive, produse de leasing pentru automobile si echipamente, utilizand cele 12 filiale regionale si diverse programe destinate comerciantilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO