Companii

Gedeon Richter, vanzari de 7,5 mil. dolari la trei luni

08.05.2006, 00:00 19

Compania Gedeon Richter, cel mai mare producator farmaceutic maghiar, a raportat pe primul trimestru al acestui an vanzari pe piata romaneasca de 7,5 milioane de dolari (peste 6,4 mil. euro), din care peste 65% o reprezinta contributia medicamentelor fabricate in unitatea de la Targu Mures, potrivit raportului trimestrial al companiei.

Contactati de ZF, reprezentatii Gedeon Richter nu au facut niciun comentariu pana la inchiderea editiei. Compania este prezenta pe piata romaneasca atat cu activitati de productie, cat si cu activitati de import. Gedeon Richter si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA.

In acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.

In cursul ultimilor ani produsele dezvoltate de Gedeon Richter Romania au intrat in por-tofoliul societatilor din cadrul grupului, ceea ce a permis companiei sa inceapa exporturile spre Ungaria, Rusia sau Polonia. Defalcat, Gedeon Richter Romania (fosta Armedica) a avut in primul trimestru incasari de 4,5 mil. $, in crestere cu 2,3% comparativ cu intervalul similar din 2005, in timp ce vanzarile Richter Gedeon au totalizat trei milioane de dolari, pe fondul cresterii obtinute de gama de contraceptive orale.

La sfarsitul anului 2004, Gedeon Richter Romania si-a majorat capitalul de doua ori, in numai doua luni, cu aproximativ 7,3 milioane de euro. Gedeon Richter Romania, detinuta in proportie de 99,1% de grupul ungar, are un capital inregistrat de 11.039 de milioane de forinti si 427 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO