Companii

General Electric a inchiriat 4.000 mp in Iride Business Park

20.07.2005, 19:19 46

Gigantul industrial american General Electric a preinchiriat un spatiu de birouri cu o suprafata de aproximativ 4.000 de metri patrati in cadrul complexului de birouri Iride Business Park, a anuntat compania imobiliara CB Richard Ellis, brokerul tranzactiei.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa pretul la care se preinchiriaza spatii de birouri in aceasta locatie este de aproximativ 12-14 euro/metru patrat/luna, conform surselor din piata.

Avand in vedere ca durata pentru care se incheie contractele de preinchiriere este de obicei de 5-7 ani, valoarea tranzactiei se poate ridica la 3,5-4 milioane de euro.

Contractul de preinchiriere a fost incheiat cu 10 luni inainte de livrarea pe piata a spatiilor de birouri respective.

La costurile efective cu chiria, se pot adauga costuri suplimentare de 1,5-2,5 euro/metru patrat/luna, aferente serviciilor de intretinere a acestor spatii.

General Electric a ales proiectul de birouri situat in zona de nord a Bucurestiului pentru amplasarea centrului pentru solutii tehnologice si servicii de afaceri, investitia initiala aferenta acestui proiect ridicandu-se la 80 milioane dolari (aproximativ 70 de milioane de euro).

Centrul, al doilea complex de acest tip deschis de General Electric in Europa, va furniza - atat pentru concern, cat si pentru alte firme - servicii de finante-banci-contabilitate, managementul lantului de aprovizionare, IT, inginerie, asigurari, logistica.

In prima faza, compania americana intentioneaza sa angajeze 170 de persoane, numarul angajatilor urmand sa creasca la peste 1.500 in viitor. Pentru aceasta, GE intentioneaza sa mareasca suprafata birourilor utilizate pana la circa 8.000 de metri patrati, au mai precizat reprezentantii CBRE.

La sfarsitul anului trecut, operatorul de telefonie mobila Orange a inchiriat 8.000 de metri patrati de spatii de birouri, tot in cadrul Iride Business Park, cu posibilitatea de extindere pe termen mediu cu inca 2.000 de metri patrati. La vremea respectiva, oficialii Orange au anuntat investitii ulterioare in tehnologie si amenajari interioare de aproximativ 1,9 milioane de euro.

Iride Business Park a fost achizitionat anul trecut de fondul de investitii austriac Immofinanz, in cadrul unei tranzactii de aproximativ 63 de milioane de euro. La sfarsitul anului trecut, austriecii au anuntat o extensie a proiectului, cu o valoare a investitiei de aproximativ 18 milioane de euro.

In momentul de fata, proiectul Iride Business Park, amplasat in zona Platforma Pipera, gazduieste companii precum Raiffeisen, Procter & Gamble, Washington Group, Whirlpool, Wella, YKK, Connex sau JTI. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO