Companii

Gerflor relanseaza "lemnul din plastic"

29.03.2001, 00:00 192



Compania franceza Gerflor, lider mondial in domeniul pardoselilor pentru sali de sport, si a treia firma din lume (dupa Altro si Tarkett-Somer) in productia de pardoseli din PVC, a relansat de curand in Romania "lemnul din plastic", care desi aparut de cativa ani in tara, este inca foarte putin cunoscut.

"Lemnul din plastic" este de fapt un PVC cu un tratament special, colorat in nuante de lemn, care da senzatia ca pardoseala este din parchet, dar care se intretine mult mai usor.

Reda a avut o cifra de afaceri de 5,2 miliarde lei in 2000 fata de 1,8 miliarde lei cu numai un an in urma, datorita unei campanii de marketing in care s-au investit peste 10.000 $ in ultimii ani, explica Dan Bejan, presedintele Reda S.R.L., unic reprezentant tehnic si comercial in Romania al concernului francez Gerflor.

Compania a inregistrat in 2000 un profit net de 600 milioane lei, de 3 ori mai mult comparativ cu anul precedent.

Gerflor produce pardoseli din PVC pentru uz casnic si contract flooring (utilizate in industrie, spitale, scoli sau spatii administrative sau comerciale), cat si pentru mijloace de transport rutiere, aeriene,maritime.

Segmentul de contract flooring al pietei materialelor de constructii din Romania are vanzari de 1,5 milioane $ anual, desi necesarul se cifreaza la aproape 40-50 de milioane $, estimeaza Dan Bejan, presedintele Reda S.R.L.

Pe langa faptul ca produsul este aproape nou pe piata romaneasca, sunt clienti care spun "asta e linoleum din vremea impuscatului", considerand gresit ca este un produs care era folosit frecvent in vremuri nu demult apuse, spune Bejan.

Pe piata clientilor institutionali, produsele Gerflor (distribuite prin Reda, Ipsal si Ramb Sistem, care au adus pentru prima data acest produs in Romania) "tin" 40% din piata de profil (Reda avand 75% din vanzarile Gerflor). Alti jucatori pe piata sunt Ro-ger (importator al produselor Tarkett), Challenger (importator al produselor Tarkett si Somer), Izolatorul Bucuresti si Guban Timisoara (producatori autohtoni).

Grosimea stratului de uzura a produselor Gerflor variaza de la 0,15-0,25 mm (la PVC de uz casnic) 0,65-2mm(in cazul celor cu destinatie pentru firme).

Produsele prezinta materiale de compozitie omogene, avand termen de garantie 5 ani pentru defecte de materiale, durata de viata estimata la 15-20 ani, la preturi care variaza intre 7$ si 45$.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO