Companii

Gheorghe Bodea, antreprenor din avicultură: Cererea de export este mai mare decât putem livra

Antreprenor din avicultură: Cererea de export este mai mare decât putem livra

Foto Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

29.01.2013, 00:07 2654

Gheorghe Bodea, directorul general şi antreprenorul care a pus bazele producătorului de carne de pasăre Ave Impex Satu Mare, spune că în acest an livrările pe care le face la export vor ajunge să îi acopere 25% din rulajele anuale după ce în urmă cu trei ani acest segment avea o pondere de numai 11%.

"Anul acesta vom trimite 25% din producţie la export. Mărim atât livrările către partenerii noştri tradiţionali, dar semnăm şi contracte cu alţi parteneri externi. Cererea pentru piaţa din afară este mult mai mare faţă de ce putem noi să livrăm acum", explică Bodea.

Producătorul de carne de pasăre s-a orientat cu exporturile către piaţa maghiară, dar şi către pieţele mari din UE precum Germania sau Franţa.

Orientarea către export nu reprezintă o mişcare singulară în industria locală a cărnii de pasăre având în vedere că şi alţi producători au crescut livrările în ultimii ani în încercarea de a contrabalansa pierderile de pe intern.

Ave Impex şi-a bugetat în acest an afaceri de 33,8 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul trecut, creşterea urmând să vină ca urmare a achiziţiei unei noi ferme, dar şi ca urmare a semnării mai multor parteneriate cu crescătorii de păsări.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO