Companii

Gral Medical renunta la extinderea in provincie

01.04.2009, 16:45 49

Operatorul de servicii medicale Gral, controlat de Robert si Georgeta Serban, a renuntat la extinderea cu cinci centre private in provincie in acest an pentru a se concentra pe investitia de 8 mil. euro intr-un spital privat.

"Suntem in discutii pentru atragerea de finantare si cred ca in toamna vom incepe constructia. Ne gandeam la cinci clinici in afara Bucurestiului, insa nu merita. Ne vom concentra pe investitia de 8 milioane de euro in spital", a spus Robert Serban, actionarul Gral.
Clinicile din provincie ar fi necesitat investitii de 150.000 - 200.000 de euro fiecare, iar in cadrul unei unitati ar fi urmat sa lucreze 35 de oameni.
In primul trimestru al acestui an, grupul Gral Medical, care cuprinde Gral Medical si Medical Center Gral, a raportat o cifra de afaceri de 8,5 mil. lei (2 mil. euro), in crestere cu 30% comparativ cu nivelul de 6,5 mil. lei (1,7 mil. euro) din primul trimestru din 2008. Cresterea din aceasta perioada a fost sustinuta de avansul de pe segmentul de retail, prin majorarea veniturilor noilor centre deschise. In acest interval, compania a finalizat trei proiecte: deschiderea unui centru de dializa, un centru de litotritie (pentru pacientii care au pietre la rinichi) si externalizarea laboratorului din cadrul Institutului National de Neurologie.
Anul trecut, Gral a raportat o cifra de afaceri de 10,1 mil. euro, iar la nivelul acestui an veniturile sunt bugetate la peste 15 mil. euro. In 2008, marja profitului brut a fost de circa 20%, conform datelor furnizate anterior de companie. In primul trimestru, rezultatele de la nivelul profitabilitatii au fost "mai slabe", din cauza cresterii preturilor de achizitie ale consumabilelor. Gral opereaza o retea de 13 centre medicale, dintre care noua laboratoare si patru policlinici in Dolj, Prahova, Sibiu, Arges si Bucuresti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO