Companii

Grecii duc pe Bursa producatorul de brandy Alexandrion

10.02.2009, 17:11 66

Alexandrion Group Romania, producatorul de bauturi alcoolice din cadrul grupului elen Alexandrion, va fuziona in cursul acestui an cu alte patru firme din grup, cu activitati tot in industria bauturilor alcoolice, actiunile noii firme urmand sa fie tranzactionate pe Bursa.
Astfel, compania SAB Radauti, tranzactionata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, va absorbi companiile Alexandrion Group Romania si Belles Marks Consulting, ambele din Romania, dar si Wilstone Holdings Limited si Pretel Investments Limited, inregistrate in Cipru.
 "A fost o decizie luata la nivel de grup. Aceasta noua entitate va crea mai multe optiuni de a strange capital, ceea ce va sustine cresterea viitoare a companiei atat pe plan local, cat si in alte tari cu potential de dezvoltare. Am decis ca SAB Radauti sa fie compania absorbanta deoarece este cea mai veche dintre companiile care vor fuziona si este listata", a declarat George Christoforidis, directorul general al Alexandrion Group Romania.
Fuziunea celor cinci companii, care va fi incheiata pana la inceputul lunii mai, va fi realizata impreuna cu compania de consultanta Ernst & Young si ar putea determina schimbarea numelui diviziei de bauturi alcoolice a grupului elen. Alexandrion a finalizat anul 2008 cu o cifra de afaceri neta de 158 mil. lei (42, 9 mil. euro), in crestere cu 46% in lei si peste 38% in euro, fiind unul dintre primii cinci producatori locali de bauturi alcoolice. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO