Companii

GreenForest vrea 4-5% din piata de mobilier de birouri

09.02.2004, 00:00 26



Compania GreenForest din Timisoara, axata pe productia de mobilier de birou, preconizeaza pentru acest an o crestere cu aproape 14% a cifrei de afaceri, la 1,75 milioane de euro.



"Pentru 2004, asteptam o cifra de afaceri de 1,75 milioane de euro, iar obiectivul pe termen mediu este de a ajunge la o cota de piata de 4-5% pe plan national, pe segmentul de birouri", a declarat Cristian Florea, directorul general al companiei timisorene.



In prezent, mobilierul de birou GreenForest are o cota de piata de 2% la nivel national pe segmentul de mobilier de birouri. Piata mobilierului de birouri este de circa 75 milioane euro.



Cea mai mare pondere in totalul productiei realizate de GreenForest o detine mobilierul de birou (cu 80% din total). Anul trecut, GreenForest a incheiat cu o cifra de afaceri de 1,54 de milioane de euro, aproape egala cu cea din anul precedent.



Cea mai mare parte a productiei este vanduta in Romania, in 2003 ponderea exportului (mai ales in Italia, Belgia si Polonia) fiind de 5% din total.



Investitiile companiei in 2003 s-au cifrat la 150.000 de euro si au avut ca obiectiv extinderea suprafetei show-room-ului de la Timisoara cu 80% precum si crearea unei divizii separate pentru mobilier hotelier.



Pentru acest an, compania si-a propus diversificarea productiei cu mobilier de dormitor, sufragerie si camere de tineret



Compania are la acest moment 100 de angajati, actionarii fiind trei persoane fizice.



Dintre producatorii autohtoni, cei mai importanti competitori pentru GreenForest sunt Mobexpert, Silvarom, Moduldesign si Simalexim.



Printre clientii GreenForest se numara companii internationale precum Coca-Cola, Alcatel, Siemens, Omniasig, AIG Romania. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO