Companii

Grupul farmaceutic Alvogen şi-a crescut afacerile cu 10% pe piaţa locală în S1

Laurenţiu Scheuşan, CEO al Labormed Alvogen

Laurenţiu Scheuşan, CEO al Labormed Alvogen

Autor: Mirabela Tiron

02.10.2017, 00:06 358

„Creşterea a venit dintr-o reaşezare a  pro­du­selor din porto­foliu. Investim 1,5 mil. euro într-un centru nou de cercetare şi dezvoltare.“

Grupul Alvogen (companiile Labormed Pharma şi Alvogen România) şi-a crescut afa­cerile cu 10% pe piaţa locală în prima jumă­tate şi aş­teap­tă ca până la final de an să menţină acest avans, deşi estimările iniţiale făcute de şeful in­di­cau o stagnare a business-ului.

„Creşterea a venit dintr-o reaşezare a  pro­du­selor din porto­foliu. Es­timăm că şi în acest an vom produce în total în jur de un miliard de ta­ble­te. Am bugetat o inves­ti­ţie de 1,5 milioane de euro pentru dezvoltarea unui centru nou de dez­vol­tare-cercetare în Bu­cu­reşti în acest an“, a de­clarat pentru ZF Lau­renţiu Scheuşan, şeful Labormed Alvogen.

Fabrica Labormed din Capitală, cu o capa­citate de producţie de 1,5 miliarde de tablete pe an, are peste 100 de medicamente generice în por­tofoliu şi  ia în calcul dezvoltarea de molecule noi, extinderea portofoliului cu medicamente pen­tru afecţiuni cardiovasculare, pentru sistemul nervos central sau afec­ţiuni gastroin­tes­tinale. Prin­tre medi­ca­mentele fără prescripţie din por­tofoliul com­paniei se numără Trachi­sept, Eubiotic, Para­cetamol, Bromhexin, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO