Companii

Grupul Monza Ares investeşte 5 mil. euro în dotarea sălilor de angiografie cu echipamente Philips

Grupul Monza Ares investeşte 5 mil. euro în dotarea...

Autor: Mirabela Tiron

25.04.2024, 14:24 105

Grupul Monza Ares investeşte 5 mil. euro în echipamente şi soluţii medicale Philips pentru şase din cele zece săli de angiografie.

„Parteneriatul vizează îmbunătăţirea accesului la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate pentru pacienţii din România, precum şi sprijinirea medicilor în stabilirea unui diagnostic rapid, precis şi eficient, folosind tehnologie medicală de ultimă generaţie. Astfel, grupul va dota 6 din cele 10 săli de angiografie deţinute în prezent în reţeaua naţională, cu echipamente şi soluţii medicale Phillips. Valoarea totală a investiţiei în aceste centre se va ridica la peste 5 milioane de euro”, potrivit oficialilor grupului Monza Ares.

Grupul Monza Ares deţine în prezent 2 spitale proprii, 10 săli de angiografie în 7 centre din Bucureşti, Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţa şi Tulcea şi 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, în Cluj-Napoca, Monza Ares Cardiomed. În 2023, grupul a preluat activitatea de cardiologie a Spitalului Monza. Din anul 2019, grupul este deţinut majoritar de fondul american de investiţii Highlander Partners.

„Pacienţii din România vor avea acum acces mai uşor la echipamente şi tehnologii medicale de ultimă oră, ceea ce va duce la îmbunătăţirea semnificativă a diagnosticelor şi tratamentelor. (...) Ne angajăm să colaborăm strâns cu Philips pentru a ne asigura că fiecare pacient beneficiază de cea mai bună îngrijire posibil”, a declarat Geanina Durigu, CEO al Monza Ares Group.

În cadrul parteneriatului Monza Ares-Philips au fost instalate angiograful Azurion 7 la Spitalul Monza din Bucureşti şi 2 angiografe Azurion 3 în alte centre medicale din Constanţa şi Târgu Jiu, în prima jumătate a anului 2024.

Philips Azurion este o soluţie avansată şi integrată pentru laboratoarele de cardiologie intervenţională.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO