Companii

GTC a cumpărat cu 1 euro 30% din trei malluri Galleria

Mallul Galleria din Piatra-Neamţ

Mallul Galleria din Piatra-Neamţ

Autor: Cristi Moga

12.03.2013, 00:07 1735

Grupul israelian GTC, care a dezvoltat pe piaţa locală atât birouri în Piaţa Victoriei, în centrul Capitalei, cât şi centre comerciale la marginea Sucevei, a ajuns în situaţia de a cumpăra pentru preţul simbolic de 1 euro participaţiile deţinute de un acţionar minoritar în trei malluri Galleria construite în ţară.

GTC deţinea în proiectele Galleria din Buzău, Piatra-Neamţ şi Suceava o participaţie de 70%, în timp ce restul acţiunilor erau deţinute de altă companie israeliană, Aura Investments, care a decis să vândă.

„Pe 24 decembrie 2012 GTC a semnat contractul final cu partenerul minoritar din subsidiara NCC (care deţine trei centre comerciale situate în Buzău, Piatra-Neamţ şi Suceava). Potrivit înţelegerii, GTC România a cumpărat pachetul minoritar de acţiuni din NCC pentru 1 euro“, se arată în raportul financiar al grupului GTC cu rezultatele pentru 2012. Mallurile cu o suprafaţă de 37.000 mp sunt evaluate la 7 mil. euro (189 euro/metrul pătrat închiriabil), în timp ce datoriile faţă de BERD şi Raiffeisen, care au finanţat construcţia, se ridică la 27 mil. euro, astfel că valoarea netă a proiectelor este de „minus 20 mil. euro“.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO