Companii

Happy Tour face primul pas spre consolidare in turism printr-o achizitie pe online

Happy Tour face primul pas spre consolidare in turism printr-o achizitie pe online

Prin aceasta achizitie, compania GED, condusa local de Robert Luke, isi mareste portofoliul la opt companii locale

20.05.2010, 23:42 113

Fondul spaniol de investitii GED face primul pas catredezvoltarea celui mai mare grup de turism de pe piata localaachizitionand cea mai mare agentie online de bilete de avionParavion.ro, prin intermediul operatorului de turism HappyTour.

Achizitia Paravion.ro, pentru o suma estimata de ZF laaproximativ 500.000 de euro, face parte din strategia GED deconsolidare in sectorul turismului, inceputa in decembrie 2007,prin achizitia operatorului Happy Tour.

Dupamodelul aplicat in cazul retailerilor de servicii GSM dinportofoliul fondului consolidati in dealerul Fonomat, fondulspaniol de investitii anunta in momentul preluarii operatorului deturism Happy Tour ca urmeaza sa investeasca 15 mil. euro incompanie si in achizitionarea altor operatori de turism inintervalul cuprins intre anii 2008 si 2011.

"Consideram segmentul online o linie principala de afaceri,asteptata sa inregistreze cresteri de doua cifre procentuale, pefondul cererii acestui tip de servicii. Prin achizitia platformei,a paginilor de web, a know-how-ului si a tehnologiei Paravion.ro,grupul a facut un mare pas inainte", potrivit reprezentantilorGED.

Paravion va ramane compania online a grupului care ofera biletede avion, rezervari de hotel si inchirieri de masini, mentinandu-sinumele si operand independent de Happy Tour.

Firma Paravion a fost infiintata in anul 2005 de catre agentiade turism Millennium Tour, controlata de catre oamenii de afaceriPiturlea Patricia, Penca Dragos si Remus Visan, potrivit datelorRegistrului Comertului. Paravion.ro a inregistrat o cifra deafaceri de 5 milioane de euro in anul 2009 si un profit operationalestimat de 120.000 de euro, vizand o crestere a afacerilor de panala 7 milioane de euro in acest an.

"Ca peste tot in lume, rezervarile online cresc semnificativ siin Romania, iar daca ne dorim sa fim cu adevarat pregatiti sa neservim clientii, achizitia Paravion.ro constituie un pas esentialpentru noi. In prezent, toate marile agentii de turisminternationale isi bazeaza o parte din strategie pe dezvoltareaoperatiunilor online", au sustinut oficialii Happy Tour.

Afacerile agentiei Happy Tour au scazut cu 42% anul trecut, la29 milioane de euro, pentru acest an estimand o crestere cu 37% avanzarilor, mizand pe atragerea de noi clienti. Cu toate acestea,problemele financiare ale Greciei alaturi de repetatele inchideriale spatiului aerian din cauza norului de cenusa vulcanica fac caanul 2010 sa fie unul dintre cei mai dificili pentru operatorii deturism.

Remus Visan, care anterior tranzactiei detinea o participatie de5% din capitalul operatorului de turism Millennium, va ocupapozitia de director general adjunct la Paravion.ro.

Prin aceasta achizitie, compania GED, condusa local de RobertLuke, isi mareste portofoliul la opt companii locale (Infopress,Diamedix, Total Energy Business, Rosegur, Fonomat si RED). In ceiaproape 15 de ani de prezenta, GED a investit peste 120 mil.euro pepiata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO