Companii

Hard Rock asteapta note de plata de 15 euro pe client

16.01.2008, 17:57 17

Primul restaurant Hard Rock Cafe de pe piata locala, care se va deschide pe 20 ianuarie in zona Parcului Herastrau din Capitala, va avea un rulaj mediu de 400 de persoane pe zi, operatorii restaurantului mizand pe vanzari de pana la 10.000 de euro, in zilele de varf.
"Vom avea si zile de varf, cand ne asteptam la un rulaj de pana la 700 de persoane, comanda medie ajungand undeva la 15 euro", a declarat Tinu Sebesanu, unicul actionar al Midi Development, compania care detine master franchise-ul Hard Rock Cafe.
Pentru acest an compania si-a bugetat o cifra de afaceri de 2,5 mil. euro, iar evolutia acesteia va depinde mult de inflatie.
"Ne intristeaza estimarile care indica o inflatie de aproape 7% anul acesta, care da peste cap foarte multe calcule. Este un fenomen foarte periculos daca ne referim la cresteri la salarii si la stagnarea productivitatii, care si asa era mica. Iar fenomenul acesta, coroborat cu inflatia, daca nu vor fi luate niste masuri drastice la nivel macro-economic, vor crea probleme mari pentru toate tipurile de business", spune Sebesanu.
In ceea ce priveste vanzarile restaurantului la nivel local, conducerea companiei pune foarte putin accent pe Rock Shop, magazinul cu obiectele de colectie limitata ale vedetelor internationale de muzica.
"Targetul pe magazin este de 5% din vanzari. In Europa de Vest se obtine mai mult pentru ca acolo turismul este mult mai bine dezvoltat. In Barcelona, de exemplu, 17% din vanzari vin de pe acest segment de magazin. Noi ne axam in proportie de 95% pe piata domestica", explica Sebesanu.
Investitia totala in Hard Rock Cafe se ridica la patru mil. euro si include atat partea de franciza, cat si amenajarea sau trainingul de personal.
Restaurantul se intinde pe o suprafata de 2.000 de metri patrati si va avea o capacitate de circa 320 de locuri in interior si 180 de locuri pe terasa. Compania a finalizat si procesul de recrutare si training al celor 120 de angajati.
Sebesanu a mai spus ca nu va extinde franciza si in alte orase din tara, deoarece conceptul dezvoltat de proprietarii Hard Rock presupune existenta unui singur restaurant in fiecare tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO