Companii

Heberger Constructii merge spre afaceri de 65 mil. euro

15.02.2008, 21:20 97

Heberger Constructii, filiala locala a grupului german Heberger, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 65 de milioane de euro, in crestere cu circa 30% fata de anul trecut, in conditiile in care piata imobiliara da semnale de incetinire.
Germanii de la Heberger, care au construit proiectele Bucharest Business Park si Bucharest West, afirma ca piata imobiliara va intra anul acesta intr-un ritm normal de dezvoltare, dupa o perioada in care a inregistrat cresteri record.
"Unele proiecte care au fost anuntate vor suferi amanari severe, iar piata imobiliara locala nu va mai creste la fel de mult cum era anticipat in unele studii, dar nu se poate vorbi de o scadere a pietei, doar despre o crestere normala a pietei", a declarat Claus Kegel, director general al Heberger Constructii.
Piata locala va mai inregistra cel putin doi ani de crestere, urmand ca ulterior sa se inregistreze o incetinire a ritmului de dezvoltare. "Pentru noi criza imobiliara de pe pietele din Occident nu va avea niciun impact. Avem un portofoliu destul de mare de lucrari pentru anul acesta si primul trimestru din 2009. Estimez doi ani de crestere pentru businessul nostru, urmand ca in 2010 sa urmeze o consolidare", explica Kegel.
Heberger a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 45 de milioane de euro, sub nivelul anticipat de 50 mil. euro, din cauza intarzierii a doua proiecte care nu au primit avizul de constructie la timp.
"Pentru anul acesta estimam o cifra de afaceri de circa 65 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent, avand in vedere contractele pe care le-am semnat si proiectele care sunt in derulare", a declarat Kegel. Potrivit lui, una dintre problemele cu care se va confrunta anul acesta este cresterea materialelor de constructii, avand in vedere ca proiectele sunt semnate la un pret dinainte stabilit. Astfel, pretul cimentului a fost crescut de furnizori cu 15% de la inceputul anului, in timp ce pretul fierului a realizat anul trecut un avans de 15%, pana la circa 610 euro/tona.
Compania a intrat pe piata romaneasca in aprilie 2004, cand a semnat un contract cu cehii de la Portland Trust pentru construirea proiectului Bucharest Business Park. Ulterior, Heberger a continuat parteneriatul cu Portland Trust si construieste proiectul logistic Bucharest West, care se afla langa autostrada Bucuresti-Pitesti. Un alt contract al companiei este constructia proiectului rezidential Residenz din localitatea Chitila, dezvoltat de un joint venture format din Tiriac Holdings si compania germana LEG.
"Cel mai important proiect pe care il avem in derulare in prezent este proiectul Floreasca Business Park, dezvoltat de Portland Trust, unde am semnat trei contracte pentru design-ul proiectului, constructia fundatiei si contractul general de executie, in valoare totala de 61 de milioane de euro", spune Kegel. Un alt proiect pe care il are compania in executie este construirea unei unitati de productie in localitatea Popesti-Leordeni.
Compania intentioneaza sa investeasca in propriul proiect imobiliar in acest an. Heberger desfasoara pe piata locala atat lucrari de constructii, cat si lucrari de renovare, productie de elemente de beton prefabricat, servicii de inginerie civila si dezvoltare de proiecte.
Heberger Constructii SRL cu sediul in Bucuresti apartine grupului Heberger, cu sediul in Schiffenstadt, Germania. Subsidiara locala a fost infiintata in 2004 si are in prezent are 60 de angajati, dintre care un sfert sunt expati. Grupul Heberger, fondat in 1948, are o cifra de afaceri de peste 250 mil. euro si activeaza in intreaga lume, centrele locale de interes situandu-se in Germania, Europa si Orientul Apropiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO