Companii

Hermes garanteaza pentru Alro in limita a 60 mil. euro

23.11.2005, 19:59 12

Alro Slatina, cel mai important producator de aluminiu primar din zona Europei Centrale si de Est, a obtinut acreditarea Agentiei Germane de Garantare a Exporturilor Hermes in limita a 60 de milioane de euro.

Acreditarea inseamna garantarea creditelor de investitii pentru companie.

Hermes este una din cele mai importante agentii de garantare a creditelor pentru companii din Europa, iar acreditarea sa acordata pentru ALRO ofera producatorului de aluminiu posibilitatea de a primi suportul altor institutii similare din lume.

"Obtinerea acreditarii din partea Hermes demonstreaza bonitatea financiara a Alro. Compania va putea sa efectueze investitii in conditii financiare mult mai avantajoase, furnizorii nostri europeni de echipamente fiind practic acoperiti de Hermes din punctul de vedere al riscului lor comercial", a declarat Marian Nastase, vicepresedintele Consiliului de Administratie de la Alro Slatina. "In plus, compania noastra nu va mai fi nevoita sa blocheze facilitati pe termen scurt sau mediu pentru finantarea acestor investitii". Unul din primele proiecte de investitii garantate de Hermes este finantarea achizitiei unor echipamente necesare modernizarii laminorului de benzi la cald, precum si a unui cuptor de tratare termica si calire in flux continuu. Cele doua investitii insumeaza circa 12 mil. euro si vizeaza dezvoltarea capacitatilor de productie pentru bunurile cu valoare adaugata mare.

Alte doua proiecte de investitii in valoare totala de circa 20 mil. euro urmeaza sa fie finantate cu garantia Hermes. Investitiile realizate la Alro in ultimii trei ani, pentru modernizarea liniilor de productie si protectia mediului, s-au ridicat la circa 120 mil. euro. Conducerea companiei estimeaza ca productia de aluminiu va atinge nivelul de 260.000 de tone in 2006.

In primele noua luni ale anului, Alro a realizat o cifra de afaceri de 312 mil. euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut, in timp ce profitul net al companiei a fost de 16,8 mil. euro.

Alro este controlat in proportie de 85,26% de grupul Marco Industries, in spatele caruia se afla omul de afaceri rus Vitali Matsitski. Actiunile Alro sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste titluri realizan-

du-se la pretul de 2,9 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 560 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO