Companii

Hidroelectrica nu renunţă la nicio investiţiei, dar le va prioritiza, spune administratorul judiciar

Hidroelectrica nu renunţă la nicio investiţiei, dar le va prioritiza, spune administratorul judiciar

Autor: Carol Dan

23.08.2012, 18:55 393

"Toate investiţiile vor merge mai departe, lucrăm la prioritizarea lor. Toate vor fi redimensionate pentru a cuprinde exclusiv componenta energetică", a afirmat Borza.

În raportul realizat de Euro Insol privind cauzele intrării în insolvenţă a Hidroelectrica se arată că societatea a fost obligată în anii anteriori, prin diverse acte normative, să finanţeze cu 926 milioane de lei o serie de investiţii în care componenta energetică are rol secundar, aceste cheltuieli contribuind la înrăutăţirea situaţiei economice a companiei de stat.

Compania a intrat în insolvenţă în luna mai, din cauza vânzărilor de energie către "băieţii deştepţi", a managementului deficitar, secetei prelungite, dar şi a altor factori, potrivit raportului Euro Insol.

Producătorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro în perioada 2006-2012 din vânzarea energiei prin contracte directe, din care peste jumătate s-au înregistrat din 2009

Hidroelectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO