Companii

Hipermarketurile se extind in estul Bucurestiului

Hipermarketurile se extind in estul Bucurestiului

Francezii de la Auchan opereaza deja un magazin in estul Capitalei, in cartierul Titan, si au in plan o alta inaugurare, intr-un centru comercial din cartierul Berceni, pana la finele anului

28.03.2007, 18:33 35

Retelele de hipermarketuri Carrefour si Real tintesc zona de est a Bucurestiului, unde ar putea construi cate un magazin pe Bulevardul Theodor Pallady, potrivit oficialilor din administratia Capitalei.
Proiectele comerciale, imobiliare si hotelurile care urmeaza sa fie finalizate in maximum un an si jumatate pe Bulevardul Theodor Pallady, la iesirea din Bucuresti spre Constanta, insumeaza 113 milioane de euro, a declarat Stefan Dumitrascu, arhitect-sef la Primaria Sectorului 3.
Potrivit acestuia, printre cele mai importante investitii se numara hipermarketurile Carrefour si Real, un supermarket Mega Image si doua blocuri de locuinte cu cate opt etaje.
Hipermarketul Real va fi situat pe un teren de sapte hectare care a apartinut companiei Policolor, in timp ce viitorul Carrefour va fi amplasat pe un fost teren al Sicomed cu o suprafata de peste cinci hectare, au spus surse din piata de retail citate de Mediafax.
Retailerul francez Carrefour opereaza deja patru magazine in Capitala si urmeaza sa redeschida la jumatatea acestui an hipermarketul de dimensiuni mai mici preluat de la Univers'All, din centrul orasului. Compania va mai deschide in acest an magazine la Iasi si Cluj-Napoca, prin investitii de aproximativ 20 mil. euro pe unitate.
Carrefour a anuntat si semnarea altor doua proiecte in provincie, a caror deschidere va avea loc anul viitor, la Suceava si Pitesti.
Reteaua Real Hypermarket va intra pe piata de retail din Bucuresti prin deschiderea a patru magazine pana la sfarsitul lui 2008, unul dintre acestea fiind localizat in mall-ul Cotroceni Retail Park si programat pentru anul viitor. Compania germana, parte a grupului Metro, opereaza 9 hipermarketuri pe piata din provincie, primul fiind deschis anul trecut la Timisoara prin investitii de aproximativ 15 mil. euro.
Reteaua franceza de hipermarketuri Auchan, intrata pe piata anul trecut, opereaza deja un magazin in estul Capitalei, in cartierul Titan, si are in plan o alta inaugurare, intr-un centru comercial din cartierul Berceni, pana la finele anului. Auchan va investi intre 30-40 mil. euro pe locatie si va ajunge la 5 unitati operationale pana la sfarsitul anului, trei dintre acestea localizate in provincie.
De asemenea, reteaua franceza Cora detine un hipermarket in cartierul Pantelimon din estul Capitalei, inaugurat in 2003 prin investitii de 50 mil. euro. Acesta este similar, ca dimensiune, magazinului Auchan Titan, avand o suprafata de vanzare de 16.000 de metri patrati.
Bulevardul Theodor Pallady se afla in apropierea autostrazii catre Constanta, ceea ce explica interesul crescut al investitorilor pentru aceasta locatie.
Potrivit lui Dumitrascu, pretul mediu al unui metru patrat de teren din aceasta zona variaza intre 150 si 180 de euro, valoare ce a crescut de peste sapte ori in ultimii doi ani.
Capitala este orasul cu cel mai dezvoltat comert modern, fiind prezente pe aceasta piata aproximativ 12 retele internationale de retail si toate formatele de magazine. Potrivit planurilor anuntate de jucatori, la finele anului vor fi operationale 12 hipermarketuri in Bucuresti, fata de 10 in prezent. Extinderea retelelor de hipermarketuri va continua in urmatorii ani in Bucuresti, odata cu dezvoltarea proiectelor comerciale de tip mall care vor avea ca ancore magazine de mari dimensiuni.
Magazinele de tip hipermarket de pe piata variaza ca suprafata de vanzare intre 3.000 si 16.000 de metri patrati, ceea ce determina marimea ofertei de produse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO