Companii

Hotelierii au inceput sa investeasca in Bucovina

17.11.2005, 19:16 10

Compania Rarau Turism va investi circa 300.000 de euro in modernizarea hotelului de trei stele Zimbrul din localitatea Campulung Moldovenesc (jud. Suceava), a declarat Gheorghe Fodoreanu, presedintele Consiliului de administratie al firmei.

"Zona Raraului are potential turistic foarte ridicat si ar putea deveni Poiana Brasov a Bucovinei. De accea, in lunile martie-aprilie vom incepe modernizarea hotelului", spune Fodoreanu. El adauga ca firma a alocat pentru acest proiect un capital de aproximativ 300.000 de euro, putand apela insa si la imprumuturi bancare daca situatia o va cere.

Compania hoteliera mai detine si complexul Rarau, situat in aceeasi zona.

Fodoreanu ocupa si functia de presedinte al agentiei de turism bucurestene Visit Romania.

Hotelul Zimbrul are 89 de camere, din care 18 single, 70 duble si un apartament, precum si o sala de conferinte. Hotelul inregistreaza un grad de ocupare mediu de 58-62% anual, iar in acest an a obtinut un plus de 10%.

"S-au facut rezervari in proportie de 20% pentru pachetele de revelion, dar ne asteptam ca acest procent sa creasca in luna decembrie, pentru ca hotelurile se rezerva intotdeauna ultimele", a continuat Fodoreanu. Pretul pentru pachetul de revelion este de 490 de lei (circa 136 de euro) de persoana pentru trei zile. In Campulung Moldovenesc mai exista o singura locatie de cazare - Hotel Eden, cotat si acesta la trei stele. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO