Companii

Hotelul de patru stele Capital Plaza, deschis anul trecut, si-a bugetat incasari de 1,6 mil. euro

Hotelul de patru stele Capital Plaza, deschis anul trecut, si-a bugetat incasari de 1,6 mil. euro
03.03.2010, 23:12 363

Hotelul de patru stele Capital Plaza, deschis oficial inseptembrie anul trecut, in urma unei investitii de 6,6 milioane deeuro, a operat in primele doua luni ale anului cu doar 32 de camereocupate in medie, dintr-un total de 95 de camere.

"Este deosebit de greu sa atragi clienti in aceasta perioada. Cutoate acestea, gradul de ocupare al hotelului a ajuns la 33% inprimele doua luni din 2010, fata de un nivel de sub 20% in ultimultrimestru a anului trecut", a declarat Catalin Stefan, directorulgeneral al hotelului de patru stele Capital Plaza dinBucuresti.

Unitatea, care ocupa o suprafata de 7.500 de metri patrati inapropiere de Piata Victoriei din Bucuresti, este controlata depatru antreprenori locali, Dumitru Popa, Riza Nicolae, ValentinNedelea si Mugur Chifulescu, prin firma Corvinus International.

Incasarile inregistrate de hotel in primele doua luni ale anuluiacesta se ridica la peste 100.000 de euro, potrivit directoruluigeneral. "Am bugetat pentru anul in curs o cifra de afaceri de 1,6milioane de euro si un grad mediu de ocupare de 45-50%", a precizatCatalin Stefan, care coordoneaza 59 de angajati.

Cei mai multi clienti ai hotelului, aproape 60%, sunt oameni deafaceri straini din Italia, Spania, Germania si Marea Britanie. Inmedie, un client isi rezerva aproape doua nopti de cazare.

"Veniturile din segmentul de cazare reprezinta 60%, in timp ceveniturile din organizarea de evenimente ajung la 40%", sustinedirectorul general al hotelului, care opereaza cinci sali deconferinta.

Tariful pe noaptea de cazare este de 75 de euro in medie, intimp ce pretul de receptie ajunge la 160 de euro pe noapte,potrivit oficialului companiei.

Pe piata hoteliera din Capitala este o competitie acerba,capacitatea totala de cazare in hoteluri ajungand la aproape 11.000de locuri, dispuse in aproape 160 de hoteluri. Hotelurile dinCapitala au operat anul trecut la grade de ocupare de sub 50%, desitarifele au scazut cu pana la 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO