Companii

Hotelurile de cinci stele din Capitala anuleaza o parte din petrecerile de Revelion din lipsa de clienti

Hotelurile de cinci stele din Capitala anuleaza o parte din petrecerile de Revelion din lipsa de clienti

La hotelul de cinci stele Radisson din Capitala au fost rezervate putin mai mult de jumatate din locurile pentru Revelion, dintr-un total de 480 in patru locatii din hotel.

15.12.2009, 23:15 54

Cel mai mare hotel de cinci stele din Bucuresti, JW Marriott, arenuntat pe ultima suta de metri la petrecerile de Revelion dindoua restaurante dintr-un total de cinci locatii anuntate, pefondul lipsei de cerere din piata. Astfel, de la 950 de locuripentru Revelion in restaurantele hotelului s-a ajuns la 680-700locuri. "Nu are rost sa investim in decoratiunile pentru salile derestaurante si nici in meniuri in plus, avand in vedere ca existaposibilitatea ca aceste locuri sa ramana neocupate", a declaratDina Litzica, PR si marketing manager la JW Marriott. Hotelul aavut afaceri in scadere cu 22% in primele zece luni ale anului fatade aceeasi perioada a anului anterior si un grad de ocupare mediude 60%. Petrecerile din restaurantele Cucina si Champions au fostanulate, ramanand valabila doar oferta pentru salile GrandBallroom, Constanta si Cupola, in care pretul unui pachet deRevelion este de 920 de lei (215 euro) de persoana. Si la hotelulde cinci stele Radisson au fost rezervate putin mai mult dejumatate (56%) din locurile pentru Revelion, dintr-un total de 480in patru locatii din hotel. De asemenea, la hotelul Crowne Plaza,controlat de omul de afaceri George Copos, au fost rezervate panain prezent 70% din locurile pentru petrecerea de Revelion. "Am alesanul acesta sa ne concentram petrecerea intr-o singura locatie cu160 de locuri si am renuntat la petrecerea din restaurantulBrasserie, unde anul trecut au fost 120 de locuri", a declaratLarisa Budaca, director of sales&marketing al Crowne PlazaBucharest Hotel. Astfel, hotelurile de cinci stele din Capitala arputea obtine anul acesta din petrecerea de Revelion incasari maimici cu circa 50% fata de anul trecut, pana la 500.000 de euro,potrivit unor estimari ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO