Companii

Impact a strans 4 mil. euro de la actionari

09.03.2005, 00:00 16

Compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti a reusit sa vanda 93,9% din actiunile noi oferite actionarilor in cadrul celei mai recente majorari de capital derulata de societate. Capitalul social al Impact va fi majorat astfel cu peste 70,8 miliarde de lei (peste 1,9 milioane de euro) pana la 573,9 miliarde de lei (15,8 milioane de euro).


Din cele peste 75,4 milioane de actiuni oferite spre subscriere au ramas nesubscrise 4,6 milioane de titluri, acestea urmand sa fie anulate.


In conturile Impact au intrat peste 141,7 miliarde de lei (aproape 4 mil. euro) in urma acestei majorari, actionarii companiei putand subscrie la un pret de 2.000 lei/actiune, sub pretul la care titlurile Impact se tranzactioneaza la Bursa de Valori. Ultima tranzactie cu aceste actiuni s-a derulat la pretul de 7.600 lei/actiune, in conditiile noului capital social, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 120,6 milioane de euro. In cadrul acestei operatiuni de majorare a capitalului au putut fi tranzactionate pe Bursa si drepturile de preferinta aferente emisiunii de noi actiuni.


Compania a derulat aceasta operatiune pentru a finanta mai multe proiecte imobiliare. In cadrul aceleiasi adunari a actionarilor care a aprobat majorarea de capital, a fost aprobata si emisiunea de obligatiuni in valoare de 8,3 milioane de euro, care a fost vanduta ulterior prin metoda plasamentului privat. Intreaga emisiune a fost achizitionata de filiala din Londra a bancii ING. La inceputul acestei luni, Impact a rambursat si obligatiunile emise cu doi ani in urma, aceasta emisiune fiind indexata la evolutia cursului leu/dolar. Aferent acestui imprumut, societatea a platit investitorilor 1,5 milioane de dolari (aproximativ 1,1 mil. euro).



Impact a obtinut anul trecut un profit net de 4 milioane de euro, in scadere cu 16% mai ales din cauza aprecierii leului fata de euro, care a redus incasarile in lei de la clienti, contractele incheiate de societate fiind exprimate in euro. Aprecierea leului a determinat conducerea Impact sa decida ca, incepand de luna trecuta, preturile la vilele construite de Impact sa fie exprimate in lei. Anul trecut, societatea a realizat o cifra de afaceri de 25,6 milioane de euro, in crestere cu 43%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO