Companii

Importatorul autocarelor Mercedes vede o piata inghetata in decembrie

23.11.2009, 23:13 78

EvoBus Romania, importatorul autocarelor si autobuzelor Mercedespe plan local, estimeaza ca finalul de an va aduce o inghetare acererii de autovehicule de transport in comun, intr-o piata in carevanzarile au scazut deja cu 75% in primele zece luni.

"Piata s-a cam inchis la momentul actual, iar decembrie nu vaaduce volume. In ultimele doua luni nu credem ca mai pot apareamodificari mai mari de 2% fata de ce s-a vandut pana acum la nivelnational", a declarat Bogdan Aldea, director regional de vanzari alEvoBus.

Aldea a explicat ca la fel ca si in cazul autoturismelor,vanzarile de mijloace de transport in comun au inregistrat in acestan un declin puternic.

Potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor siImportatorilor de Automobile, in intervalul ianuarie - octombrievanzarile de autobuze si microbuze de pana la 22 de locuri, precumMercedes Sprinter sau Ford Transit, au scazut cu 70%, laaproximativ 1.000 de unitati.

In cazul autocarelor si autobuzelor de peste 22 de locuri,precum Setra, Scania sau Mercedes Benz Citaro - care circula pestrazile Capitalei - scaderea a fost si mai puternica, de 85%, panala 207 unitati.

Vanzarile din sectorul mijloacelor de transport in comun au fostin acest an singulare, vanzarile de flote fiind, potrivitimportatorilor, destul de rare.

"Genul acesta de tranzactii se intampla o data la cativa ani,iar numarul de unitati comandate este direct proportional cumarimea parcului si a autovehiculelor ce trebuie inlocuite", a spusAldea.

EvoBus este unul dintre primii importatori de autocare siautobuze de pe piata locala potrivit numarului de unitaticomercializate.

In 2008 compania a raportat o cifra de afaceri de 90 mil. eurosi pierderi de 450.000 de euro, potrivit datelor Ministerului deFinante.

Compania a livrat si cele 1.000 de autobuze Mercedes Benz Citaropentru Regia Autonoma de Transport Bucuresti, dupa ce a castigatlicitatia pentru doua contracte cu o valoare cumulata deaproximativ 200 de milioane de euro.

Contract cu Ilie Carabulea

EvoBus a realizat recent o tranzactie prin care a vandut catretransportatorul Atlassib o flota de 15 autocare Mercedes BenzTourismo, cu o valoare individuala, fara TVA, de peste 200.000 deeuro. Tranzactia a fost apreciata de reprezentantii Atlassib laaproximativ 4 milioane de euro.

Transportatorul, controlat de omul de afaceri sibian IlieCarabulea, opereaza o flota de 250 de autocare pe rutele detransport internationale, iar in prima jumatate a anului ainregistrat o cifra de afaceri de 27,4 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO