Companii

Importatorul cafelei Jacobs şi-a luat director de HR de la PepsiCo

Anda Drilea

Anda Drilea

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.08.2015, 00:00 804

Compania Jacobs Douwe Egberts, rezultată în urma fuziunii diviziei de cafea a giganţilor Mondelez şi D.E. Master Blenders, a recrutat-o pe Anda Drilea în funcţia de HR director pentru regiunea Europei Centrale şi de Sud, conform datelor de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Anda Drilea are o experienţă de aproximativ 20 de ani în resurse umane, ultima funcţie pe care a deţinut-o fiind cea de director de HR în cadrul PepsiCo, prezent pe piaţa locală cu două divizii, una de băuturi răcoritoare (Quadrant-Amroq Beverages) şi una de snacksuri (Star Foods E.M.).

Ea a lucrat în cadrul PepsiCo timp de nouă ani, anterior activând în firme precum Nobel Communications sau PwC.

Absolventă a facultăţii de psihologie din cadrul Universităţii din Bucureşti şi a unui MBA Româno-Canadian în cadrul University of Ottawa (în parteneriat cu ASE Bucureşti), Anda Drilea conduce acum departamentul de resurse umane al companiei care are în portofoliu branduri de cafea precum Jacobs sau Tassimo.

Businessul cu cafea desprins din Mondelez România este estimat de ZF la circa 40-50 mil. euro, în condiţiile în care Jacobs este cel mai vândut brand de cafea de pe plan local. Cei mai importanţi concurenţi de pe piaţa locală a cafelei pentru importatorul Jacobs sunt Nestlé cu brandul Nescafé, Strauss România (Doncafé) sau compania românească Cafea Fortuna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO