Companii

Importatorul Corporate Office Solutions spera sa revina pe crestere

13.04.2010, 23:11 274

Importatorul de mobilier de birou Corporate Office Solutionsestimeaza pentru acest an o reluare a trendului de crestere dupadeclinul de 9% din 2009 si spera ca cifra de afaceri va atinge 15mil. euro, comparativ cu 13 mil. euro in 2009.

"Depindem de finalizarea noilor cladiri de birouri si de faptulca firmele se muta in aceste imobile. In conditiile in care unnumar important de cladiri sunt livrate in acest moment, putemspune ca am avut parte de un inceput bun al anului", a spusChristophe Weller, managing partner al Corporate Office Solutions(COS) Group Romania.

COS Group Romania cuprinde Corporate Office Solutions (mobila,design si logistica), COS Antrepriza Generala (constructii) siOffice Instal Solutions (design si instalatii electrice si mecanicedin cladiri).

Rezultatele din 2009 au fost sub estimarile initiale, care aufost revizuite la jumatatea anului, cand se bugetase un nivelcomparabil cu cel din 2008. Printre principalele proiecte ale COSs-au numarat unele birouri in Floreasca Business Park si Sema Park,dar si in Citigate si Novo Park.

Va fi 2010 mai greu comparativ cu 2009?

"Vor exista mai multe oportunitati decat in 2009. Concurentaeste mai dura ca niciodata, astfel ca se va manifesta o presiunefoarte mare pe preturi si pe profitabilitate. Pe langa acestea,multe dintre companii se muta din motive economice, pentru a reducecosturile, astfel ca se va duce o lupta pentru cele mai micipreturi cu putinta", a mai spus Weller.

COS activeaza pe o piata care anul trecut a scazut cu 50-60%potrivit estimarilor lui Weller pana la nivelul de 50 mil. euro. Lanivelul companiei, scaderea pe mobila a fost de 35%, care a fostcompensata de restul segmentelor care si-au dublat cifra deafaceri, ceea ce a facut ca businessul total sa scada cu 9%.

"Cea mai dificila perioada a anului trecut a fost intre iunie sioctombrie. Multe companii vedeau cum criza economica ia amploare.Din octombrie a existat o mai mare incredere la care s-a adaugatlivrarea unor cladiri, ceea ce a dinamizat piata", a mai spusWeller.

Pana in 2008, segmentul de mobilier de birou era cel mai dinamicdin intreaga piata de mobila, insa in ultimii ani, declinul a fostextrem de puternic. Intreaga piata de mobila a fost, de altfel,afectata de criza, numai in 2009 scaderea fiind de 15%. Importurileau avut o scadere mult mai abrupta decat restul indicatorilor.

COS a fost infiintata in 1997, iar primul client a fost Nokia,la momentul la care finlandezii isi demarau operatiunile pe piatalocala. Principalii producatori romani de mobilier de birou suntMobexpert Office, Silvarom, GreenForest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO