Companii

Importatorul DAF are 14 mil. euro pentru extindere

Importatorul DAF are 14 mil. euro pentru extindere

Cei mai importanti competitori ai EVW Holding pe segmentul autocamioanelor DAF sunt Mercedes Benz si Volvo.

18.01.2008, 21:17 19

Compania EVW Holding din Cluj, care desfasoara activitati de import si comercializare a autocamioanelor DAF in Romania, a anuntat un buget de investitii pentru acest an de peste 14 mil. euro, in vederea constructiei unor centre de vanzari si service in Brasov, Constanta si a unui nou sediu in Cluj-Napoca. In prezent, compania desfasoara activitati prin intermediul biroului principal din Cluj si a reprezentantelor din Arad, Bacau, Bucuresti, Constanta, Suceava, Brasov si Iasi.
"Evolutia pozitiva a pietei de camioane din ultimul timp, dar si faptul ca acest domeniu este in continua crestere ne indreptateste sa dezvoltam activitatea EVW Holding si sa consolidam pozitia companiei noastre pe piata prin deschiderea unor noi reprezentante in orasele mari din tara. In luna noiembrie a anului trecut inregistram o cota de piata de 12,11% la un volum total al vanzarilor de 1.246 de unitati si am incheiat anul 2007 cu livrari totale de 1.682 de unitati, valoare care speram noi sa ne aduca o cota de piata de aproximativ 14%, a declarat Adrian Gorcea, director de marketing in cadrul companiei EVW Holding.
Potrivit reprezentantului firmei clujene, EVW Holding estimeaza ca va livra in acest an peste 2.000 de unitati, ceea ce reprezinta o crestere a numarului de masini comercializate cu aproximativ 19% fata de anul 2007. Seria DAF CF 85, autocamioanele destinate constructiilor, a inregistrat cel mai mare volum al vanzarilor din totalul masinilor comercializate anul trecut, astfel fiind livrate in aceasta perioada 874 de asemenea unitati.
EVW Holding a incheiat anul 2007 cu vanzari totale de 150 mil. euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent.
Potrivit reprezentantului firmei din Cluj, piata camioanelor va continua sa creasca preponderent cu domeniul constructiilor si va ajunge la maturitate abia in anul 2010.
"Bugetul de investitii in 2007 a fost de 4 mil. euro si am reusit sa finalizam aproximativ 95% din ceea ce ne-am propus", spune Adrian Gorcea.
Cei mai importanti competitori ai firmei EVW Holding pe segmentul autocamioanelor DAF sunt Mercedes Benz si Volvo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO