Companii

Importatorul DAF vede afaceri in crestere cu 15%

18.02.2010, 00:00 68

EVW Holding din Cluj, importator si distribuitor al camioanelorDAF in Romania, si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de60 mil. euro, in crestere cu circa 15% fata de anul trecut, caurmare a unei usoare revigorari a pietei de camioane.

"Deblocarea fondurilor pentru dezvoltarea infrastructurii,programele investitionale sustinute prin fonduri europene,reducerea ratei dobanzilor si relaxarea conditiilor de acordare aleasingului auto sunt doar cativa dintre factorii care potinfluenta pozitiv in acest an vanzarile de camioane. Consideramtotodata necesara demararea unui program de reinnoire a parculuiauto si pentru camioane", a declarat pentru ZF Transilvania TimoteiGiurgi, director general EVW Holding.

In 2009, afacerile companiei au scazut la 52 mil. euro, fata de135 mil. euro in urma cu un an.

Reprezentantii companiei clujene spun ca anul trecut recesiuneaa afectat in mare masura activitatea EVW Holding, in conditiile incare din cele aproximativ 800 de camioane estimate a ficomercializate in 2009 s-au vandut doar 373 de unitati."Activitatea companiei din prima luna a anului ne arata o usoararevigorare a pietei de camioane, in timp ce vanzarile de piese,anvelope si serviciile after sales se mentin pe un trend pozitiv."In 2008 EVW Holding a vandut 1.300 de camioane DAF, fata de 373 deunitati comercializate anul trecut, si avea o cota de piata decirca 20%. Cei mai importanti competitori ai firmei clujene suntMercedes-Benz si Volvo. EVW Holding este detinut de doiantreprenori locali - Ioan Chita cu o participatie de 33% dinactiuni si Mircea Dorel Muresan cu 17% din titluri - si de grupulolandez E VAN WIJK, cu 50% din actiuni, potrivit datelorRegistrului Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO