Companii

Importatorul Mazda mizeaza pe dublarea vanzarilor in 2009

Importatorul Mazda mizeaza pe dublarea vanzarilor in 2009

Mazda6 va concura pe piata locala cu modele precum BMW Seria 3 sau Audi A4

10.10.2007, 17:39 27

Mazda Romania, importatorul marcii japoneze pe piata locala, si-a revizuit in crestere estimarile de vanzari pentru anul 2008, pe fondul cresterii pietei si al rezultatelor obtinute in primele noua luni din acest an.
"Tinta de vanzari a Mazda pe piata romaneasca in 2008 a fost majorata de la 1.600 de unitati la 1.900 de unitati, pe fondul cresterii pietei. Targetul pentru 2007 este de 1.000 de modele", a declarat J.A. Schmid, director in cadrul companiei Mazda pentru Europa Centrala si de Est.
Importatorul si-a revizuit estimarile de crestere ca urmare a suplimentarii comenzilor pentru SUV-ul CX-7 cu 100 de unitati, respectiv pentru Mazda2, cu 200 de unitati.
In cadrul editiei de anul acesta a Salonului Auto de la Bucuresti, Mazda Romania a lansat pe piata locala noua Mazda2, modelul de clasa mica al constructorului japonez, pe a carui platforma va fi construita si viitoarea generatie a lui Ford Fiesta.
"In primele trei luni de comercializare pe piata locala, se vor livra 68 de unitati din noua Mazda2, in timp ce anul urmator estimarile sunt de 550 de unitati", a adaugat Schmid.
Alaturi de noul model de clasa mica, la standul constructorului japonez din cadrul SIAB a fost prezentata si Mazda6, limuzina de clasa medie, care va concura pe piata locala cu modele precum BMW Seria 3 sau Audi A4. "Preturile pentru noua Mazda6 vor fi anuntate in luna decembrie, odata cu lansarea comerciala a modelului. Tot atunci vor putea fi preluate si primele comenzi de catre dealeri", a spus Schmid.
In primele opt luni ale anului, vanzarile Mazda s-au apreciat cu aproape 189%, la 427 de unitati, dintre care 350 de autoturisme si 77 de unitati din modelul BT-50, pick-upul utilitar al gamei.
In prezent, Mazda detine sapte dealeri pe piata locala, numar care va creste la 20 la finalul anului 2008.
"In primul trimestru al anului urmator sunt programate deschiderea a noua noi dealeri, iar spre finalul anului se va ajunge la un total de 20 de dealeri Mazda pe piata locala", a declarat Cristian Florin Rigu, director in cadrul Mazda Romania.
Reteaua Mazda se va extinde in marile orase, cu inclusiv doi noi dealeri in Bucuresti, unul in partea de nord a Capitalei si unul in sud, in afara celor doi deja existenti. Cea mai importanta piata pentru Mazda in Europa Centrala si de Est este de Ungaria.
"In Ungaria vom livra in acest an 2.900 de unitati, in comparatie cu cele 1.000 de unitati destinate pietei romanesti. Cota de piata in Ungaria este in prezent de aproximativ 2,7%", a spus Schmid.
Estimarile pentru 2009 ale Mazda sunt de 4.000 de unitati vandute pe piata locala si de 6.000 de unitati in Ungaria.
"Piata ungara a inregistrat o crestere importanta, in special la nivelul segmentului mic, care detine 40% din totalul pietei de autoturisme", a subliniat directorul Mazda pentru Europa Centrala si de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO