Companii

Importatorul Mitsubishi vinde cu 60% mai multe masini

13.05.2005, 19:06 25

M Car Trading, reprezentantul pe piata locala al producatorului nipon Mitsubishi estimeaza pentru acest an vanzari de 1.200 de unitati, in crestere cu 60% fata de cele 750 de masini vandute anul trecut.

Cresterea se va regasi intr-o masura mai mica si in evolutia cifrei de afaceri, deoarece importatorul Mitsubishi, care a avut anul trecut afaceri de 19,5 milioane de euro, se va concentra in mod deosebit din acest an si pe modele de volum (care au si un pret mai redus), precum Mitsubishi Colt.

"Cresterea de anul acesta se va baza in principal pe patru factori - cresterea pietei auto, aparitia in gama noastra a modelului de volum (Colt), aparitia de noi dealeri in teritoriu si maturizarea actualei retele de retail", explica Mihai Ivanescu, directorul general al M Car Trading.

El spune ca este posibil ca si obiectivul de vanzari anuntat sa fie depasit la finalul anului.

"Probabil ca rezultatul final se va situa peste aceasta valoare, tinand cont de sezonalitatea vanzarilor Mitsubishi - cu o pondere de 35% in ultimul trimestru - si de faptul ca vom incheia primele 5 luni de vanzare cu aproximativ 450 de unitati livrate catre clienti", adauga Ivanescu.

Pe langa modelul Colt, care ar trebui sa ajunga la vanzari de 400 de unitati, importatorul marcii nipone are asteptari mari si de la modele precum Lancer (100 de unitati) dar si de la modelele de teren precum Outlander (150 de unitati fata de 94 anul trecut) sau Pajero Sport (250 de unitati fata de 189 anul trecut).

"Mitsubishi ocupa o pozitie importanta in segmentul masinilor de teren, nu pentru ca nu ar avea si alte produse, dar marca este inca tributara lipsei de imagine pentru toata gama de modele, care s-a manifestat pana la aparitia distribuitorului general pentru Romania, M Car Trading. Mitsubishi a fost asimilata ani de zile numai cu valorile 4X4 in Romania, deoarece fara prea mari eforturi acolo se obtineau castiguri substantiale", adauga Ivanescu.

Cu un an inaintea aparitiei M Car Trading, la nivelul anului 2002, au fost vandute doar trei masini Mitsubishi care nu erau din categoria celor de teren, anul trecut volumul acestora crescand potrivit lui Ivanescu la 144 de unitati.

Pentru acest an sunt estimate a fi vandute 530 de masini Mitsubishi care sa nu faca parte din categoria celor de teren.

M Car Trading are in prezent in Romania 15 dealeri autorizati, urmand ca pana la finalul anului 2005 sa mai fie acreditati inca trei. M Car Trading face parte din cadrul diviziei auto a grupului de firme detinut de omul de afaceri Ion Tiriac. Alaturi de M Car Trading, Tiriac Auto coordoneaza activitatea altor patru importatori de autovehicule - AutoRom, M Romcar, Premium Auto si Hyundai Auto Romania, care reprezinta pe piata romaneasca zece marci de autovehicule - Mercedes, Smart, Chrysler, Jeep, Mitsubishi, Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover si Hyundai.

Cifra de afaceri estimata pentru anul trecut de Tiriac Auto era de 320 de milioane de euro, aceasta urmand sa creasca in acest an la 430 de milioane de euro.

ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO