Companii

Imprimeria Naţională semnează un contract de 1,4 mil. euro pentru servicii de pază

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Andrei Cîrchelan

18.12.2013, 19:57 532

Compania Imprimeria Naţională, cu afaceri de 327 milioane de lei în 2012, a semnat cu firma de securitate privată Secorseze Security International un contract-cadru pentru servicii de pază, în valoare de 6,4 milioane de lei (1,4 milioane de euro), pe o perioadă de patru ani, potrivit informaţiilor publicate de compania de stat în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).

Licitaţia deschisă organizată de Imprimeria Naţională a avut ca obiect „achiziţia serviciilor de pază, control acces, monitorizare şi servicii PSI (stingerea incendiilor – n. red.) prin încheierea unui acord-cadru pentru o perioadă de 48 luni; se vor încheia în funcţie de necesităţi maximum 4 contracte subsecvente“, potrivit informaţiilor publicate în anunţul de atribuire.

Valoarea contractului cadru a fost estimată iniţial la 6,43 milioane de lei, iar oferta câştigătoare a fost de 6,42 mi­lioane de lei.

În licitaţie au fost depuse în total două oferte, însă una dintre ele a fost considerată inadmisibilă.

Scorseze International Security, companie deţinută de Mursez Lucian Nicolae şi Bageac Mircea Florentin, a înregistrat afaceri de 83,5 milioane de lei în 2012, în creştere cu 12% faţă de anul anterior.

Profitul net realizat de companie în perioada analizată a fost de 6,4 milioane de euro, aproape dublu faţă de câştigurile anului anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO