Companii

In Ungaria telefoanele mobile castiga batalia cu cele fixe

20.06.2001, 00:00 22



Numarul de abonati la telefonia mobila din Ungaria il va depasi, in numai cateva saptamani, pe cel al liniilor de telefonie fixa instalate, in conditiile in care pe plan global aceasta spectaculoasa rasturnare de scor fix-mobil este asteptata sa se intample nu mai devreme de 2003.

Operatorii de telecomunicatii maghiari au instalat in prezent 4 milioane de posturi fixe, iar cele trei companii de telefonie mobila din Ungaria se afla intr-o cursa acerba pentru a atinge si ele, impreuna, acest nivel, potrivit publicatiei Budapest Business Journal.

Astfel, liderul pietei ungare, compania Westel, a depasit pragul de 2 milioane de clienti, in timp ce operatorul Pannon GSM are aproximativ 1,5 milioane de clienti. La total se adauga cei 260.000 de utilizatori ce au optat pentru serviciile asigurate de a treia companie, V.R.A.M (Vodafone Ungaria).

In ceea ce priveste telefonia fixa, liderul pietei locale, Matav, a anuntat recent ca gradul de penetrare al telefoniei fixe este de aproximativ 39,5 posturi la 100 de locuitori (populatia Ungariei numara in prezent aproximativ 10.800.000 de locuitori).

In Romania, operatorul national de telecomunicatii RomTelecom avea, la sfarsitul anului trecut, instalate aproximativ 3,8 milioane de posturi telefonice fixe, dintre care 2,74 milioane alocate unor centrale digitale, iar 1,531 milioane de posturi pe centrale analogice.

In ceea ce priveste telefonia mobila locala, cei trei operatori GSM MobiFon, Mobil Rom si Cosmorom aveau, la sfarsitul primului trimestru al acestui an, aproximativ 3 milioane de abonati in total (atat pentru serviciile preplatite, cat si clienti cu abonament).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO