Companii

InBev opreste 5% din productia de bere autohtona. Cum comentati?

20.09.2009, 15:00 15

InBev Romania, cel de-al treilea cel mai mare producator de berede pe plan local si producatorul brandului Bergenbier, va suspendaactivitatea fabricii de bere din Blaj in urmatoarele sase luni siva trimite in somaj tehnic 110 din cei circa 180-200 de angajati aiunitatii. Fabrica de la Blaj a realizat anul trecut peste un milionde hectolitri de bere, aproximativ 30% din productia totala acompaniei, potrivit estimarilor ZF.
"Masura a fost luata ca urmare a scaderii cererii, determinata atatde contextul economic, cat si de sezonalitate", sustinreprezentantii InBev Romania, companie cu afaceri de 173 mil. euro.Unitatea de productie a maltului situata in apropierea fabricii varamane insa operationala in urmatoarele sase luni.
Aceasta este prima inchidere importanta de fabrica anuntata de unproducator din industria berii, o piata de 1,6 miliarde de euro in2008, dupa ce vanzarile de bere au scazut in prima jumatate aacestui an cu peste 10%, iar in luna iulie acestea au inregistratcea mai puternica scadere din ultimii ani, de peste 25%.
InBev Romania detine doua fabrici pe plan local dupa ce in toamnaanului 2007 a transferat capacitatea de productie a fabriciisezoniere din Baia Mare in principala fabrica a companiei, laPloiesti.
In prezent, activele din Europa ale grupului InBev, inclusiv dinRomania, sunt scoase la vanzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO