Companii

INS: Preţurile producţiei industriale au avansat în aprilie cu 9,6%

INS: Preţurile producţiei industriale au avansat în aprilie cu 9,6%

Autor: Ana Maria Neagu

02.06.2011, 10:12 260

Preţurile producţiei industriale, pe total piaţa internă şiexternă, din aprilie s-au situat la acelaşi nivel comparativ cumartie şi au înregistrat o creştere cu 9,6% faţă de lunacorespunzătoare din anul 2010, potrivit datelor publicate joi deInstitutul Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu aprilie 2010, pe sectoare de activitate s-auremarcat creşteri de preţuri în industria prelucrătoare (+11,2%),la distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor,activităţi de decontaminare (+9,2%), la producţia şi furnizarea deenergie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat(+3,5%), în industria extractivă (+2,5%).

Pe marile grupe industriale, scumpiri semnificative se remarcăla produsele din industria bunurilor intermediare (+12,3%) şiindustria energetică (+11,7%). Sub nivelul înregistrat pe totals-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,9%),industria bunurilor de capital (+4,5%) şi industria bunurilor defolosinţă îndelungată (+1,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO