Companii

Instrumentele muzicale aduc 8,5 mil. euro grupului Gliga

26.03.2007, 23:03 71

Grupul de firme Gliga din Reghin, care desfasoara activitati de fabricare si comercializare a instrumentelor muzicale si a elementelor de mobilier, estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri in acest an de aproximativ 8,5 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 10% fata de 2006. Din aceasta cifra de afaceri aproximativ 2 milioane de euro este reprezentata de vanzarea instrumentelor muzicale, restul fiind obtinut din industria de prelucrare a mobilei.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri pentru acest an are la baza demararea programelor de investitii incepand din 2006 in vederea cresterii productivitatii companiei noastre, dar si datorita majorarii numarului de clienti. Cu toate ca activam in mai multe domenii de activitate, in ceea ce priveste sectorul instrumentelor muzicale am reusit sa mentinem un trend ascendent al vanzarilor, concurenta pe piata venind in continuare din partea firmelor asiatice", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al grupului Gliga, Vasile Gliga. Ponderea exportului reprezinta 75% din totalul cifrei de afaceri a Gliga Companies.
Pentru acest an grupul Gliga si-a bugetat investitii de aproximativ 0,5 mil. euro in achizitionarea unei noi linii de parchet in vederea cresterii productivitatii companiei, plan investitional care a fost demarat in 2006.
Gliga desfasoara activitati de extractie si comercializare a lemnului, de productie a instrumentelor muzicale cu coarde (viori, viole, violoncele, contrabasi), fabricare a mobilierului, dar si activitati agricole.
"In ceea ce priveste piata de desfacere a instrumentelor muzicale, nu detinem in prezent magazine de prezentare a marfurilor in tara, comercializarea produselor facandu-se prin intermediul directorul nostru de vanzari in scolile de muzica si in marile filarmonici din Romania'', spune Vasile Gliga. Partenerii de afaceri la export ai grupului Gliga sunt din SUA in proportie de 50%, Germania, Austria, Italia, Japonia. "Piata pe care noi activam este in scadere si potrivit estimarilor noastre isi va mentine acest trend si pe 2007, datorita numarului mare de marfuri de slaba calitate venite din partea producatorilor asiatici", este de parere Vasile Gliga.
Afacerile familiei Gliga au demarat in 1991, cand s-a infiintat firma Gliga Companies S.A., cu principal domeniu de activitate fabricarea instrumentelor muzicale. Grupul Gliga este detinut in proportie de 90% de familia Gliga, activitatea diversificandu-se din 1999, prin extinderea afacerilor spre industria agricola si cea de prelucrare a lemnului. Numarul de angajati in momentul de fata este de 800 de persoane, 300 dintre acestia lucreaza in fabrica de instrumente muzicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24