Companii

Inter, de pe Bursa pe Rasdaq

21.01.2003, 00:00 19

Compania Hoteliera Intercontinental (CHI), proprietara hotelurilor Lido si Intercontinental din Bucuresti si a hotelului Rex din Mamaia, intentioneaza sa-si delisteze actiunile de la Bursa de Valori si sa se listeze pe piata RASDAQ.
In prezent, actiunile CHI sunt tranzactionate la categoria necotate a Bursei de Valori Bucuresti la un pret de circa 500 lei/actiune.
"Cred ca actiunile vor merge mai bine pe RASDAQ", a justificat hotararea Viorel Paunescu, presedintele CHI. El nu a spus insa cand vor fi demarate procedurile de listare pe piata extrabursiera. "Deocamdata se va discuta in Adunarea Generala a Actionarilor", a spus pentru Ziarul Financiar Viorel Paunescu.
Inca de anul trecut, Paunescu spunea ca este posibil ca firma sa-si rascumpere de piata actiunile la pretul pietei.
"Intercontinental va incerca sa rascumpere cat poate de multe titluri, dar nu cred ca vom reusi sa retragem mai mult de 10%", afirma la acea data presedintele companiei. Actiunile sunt cotate sub valoarea nominala de 1.000 de lei si Paunescu spune ca firma va castiga daca le cumpara la un pret inferior valorii nominale.
In sedinta de ieri a Bursei, actiunile CHI au fost tranzactionate la 530 lei. In acest conditii, capitalizarea bursiera a societatii este de 441,7 miliarde lei, adica 13,1 mil. $.
CHI are un capital social de 833,5 miliarde de lei. Momentan, actiunile sunt concentrate, putini actionari detinand pachete peste 1%. Actionarul majoritar este firma elvetiana RICH Holding, care are peste jumatate din capitalul CHI, potrivit lui Paunescu. Acesta detine, la randul sau, in jur de 8-9%. Un alt actionar important este Lido SA, societate controlata de Ministerul Turismului, care detine circa opt procente din titlurile CH Intercontinental.
Potrivit sefului companiei, anul trecut urmau sa fie investiti aproximativ 2,5-3 milioane de dolari in cele doua hoteluri ale companiei (Lido si Intercontinental). "Am facut un plan de afaceri pe sapte ani, care prevede investitii de peste 11 milioane de dolari in aceasta perioada, si profituri de 11-12 mil. $, din care vom distribui si dividende", spunea Paunescu.
In plus, hotelul Rex urma sa primeasca, la randul sau, fonduri de un milion de dolari pentru investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO