Companii

InterAgro poate vinde pe bucati SNTR

31.07.2000, 00:00 22



Compania InterAgro, castigatoarea licitatiei pentru privatizarea Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR), poate sa vanda active ale acestei societati potrivit contractului de privatizare, a admis la sfarsitul saptamanii trecute Ministrul Agriculturii si Alimentatiei (MAA), Ioan Muresan.

Muresan a adaugat ca "singura problema" in analiza ofertelor finale pentru privatizarea SNTR a fost nivelul investitiilor. InterAgro a oferit pentru SNTR un pret de 40 de milioane de dolari si investitii de 70 milioane de dolari, in timp ce compania elena Leaf Tobacco A. Michailides (LTAM) a oferit un pret de 32 milioane de dolari si investitii de 112 milioane de dolari.

"LTAM a facut o oferta de retehnologizare redundanta si cred ca Justitia va accepta solutia propusa de Comisia de Privatizare", a afirmat Muresan.

Reprezentantii LTAM, care a contestat in instanta licitatia de privatizare a SNTR, au declarat de curand ca, potrivit contractului de privatizare, si InterAgro putea sa vanda active ale SNTR. "Argumentul ca LTAM urma sa vanda active ale SNTR, in timp ce InterAgro nu putea face acest lucru, prezentat anterior de oficialii MAA, ca un factor important pentru care licitatia a fost adjudecata de InterAgro, nu sta in picioare", au spus acestia.

Curtea Suprema de Justitie a dat, pentru moment, castig de cauza Ministerului Agriculturii in recursul privind suspendarea procesului verbal prin care InterAgro devenea administrator al SNTR, dar decizia finala va fi pronuntata in luna septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO