Companii

Interviu. Cătălin Crânguş, country manager al Haleon România (fosta GSK Consumer Healthcare): România este cea mai mare ţară din cluster pentru grup, livrează 11% din vânzările totale, este foarte bine văzută. Haleon România a generat în 2022 afaceri de 64 milioane de lire sterline, echivalentul a 372 milioane de lei, după o creştere de 19% faţă de anul precedent.

Cătălin Crânguş, country manager al Haleon România: Businessul nostru este în dezvoltare, dacă vor apărea oportunităţi şi lucrurile se vor regla, noi suntem deschişi la a ne dezvolta şi mai mult businessul în România.

Cătălin Crânguş, country manager al Haleon România: Businessul nostru este în dezvoltare, dacă vor apărea oportunităţi şi lucrurile se vor regla, noi suntem deschişi la a ne dezvolta şi mai mult businessul în România.

Autor: Georgiana Mihalache

03.07.2023, 19:30 269

♦ Haleon s-a desprins în 2022 de gigatul farma britanic GSK, devenind o companie independentă, listată la bursă, care activează în zona de consumer healthcare ♦ Portofoliul de produse include branduri precum Parasinus, Theraflu, Voltaren, Centrum, Sensodyne şi Corega

Branduri precum Parasinus, Voltaren, Sensodyne, Core­ga, Centrum, dar şi altele, ge­nerează în România vânzări de peste 370 mil. lei pentru Haleon, compania nou a­pă­rută în peisajul far­ma­ce­utic global după desprin­derea din 2022 de gigantul britanic GlaxoSmithKline Consumer. Acest nivel pla­sează piaţa locală în fruntea ţărilor din Europa Centrală şi de Est pe care compa­nia activează, într-o piaţă extrem de dina­mi­că a produselor de consumer healthcare, de la medicamente fără reţetă, suplimente alimentare la produse de igienă orală.

„România este foarte bine văzută la nivel de grup, are o poziţie foarte puternică în Europa Centrală şi de Est, suntem cea mai ma­re ţară din clusterul din care facem parte, îm­preună cu Ungaria, Cehia şi Slovacia, li­vrând aproximativ 11% din vânzările totale ale Europei Centrale şi de Est şi având o creştere susţinută în ultimii ani. Nu spunem nu (unei fabrici proprii în România – n.red.), dar nu avem nimic concret în mo­mentul acesta. Businessul nostru este în dezvoltare, dacă vor apărea oportunităţi şi lucrurile se vor regla, noi suntem deschişi la a ne dezvolta şi mai mult businessul în Ro­mânia“, a spus Cătălin Crânguş, country mana­ger al Haleon România, într-un inter­viu pentru ZF.

Valoarea totală a pie­ţei de consumer health­care la nivel global este de circa 160 miliarde de lire sterline (echivalentul a 180 miliarde de euro), potrivit managerului Haleon România. El adaugă că această industrie a avut cea mai dinamică evoluţie în ultimii ani din întreg sectorul bunurilor de larg consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO