Companii

Intr-o saptamana, consultant la Cosmorom

21.01.2004, 00:00 10

Banca de investitii care va consilia actionarii RomTelecom in privinta optiunilor de vinzare a diviziei de telefonie mobila Cosmorom va fi selectata pina marti, 27 ianuarie, cind se va reuni consiliul de administratie al companiei, a anuntat ministrul Comunicatiilor, Dan Nica.
"Faptul ca inca nu am vazut raportul pe care Deutsche Bank trebuia sa-l prezinte cu privire la viitorul Cosmorom ma face sa cred ca va fi alta banca. In orice caz, vorbim de una dintre primele cinci banci de investitii din lume", a precizat Nica.
Ministrul Comunicatiilor a aratat ca institutia desemnata va trebui sa prezinte actionarilor RomTelecom cea mai buna optiune in privinta operatorului de telefonie mobila.
"Din punctul de vedere al RomTelecom, optiunile sint daca doreste sau nu sa-si reduca participatia, iar daca da, cu cit. Dupa ce se stabileste nivelului pachetului de vinzare - 30%, 50% sau mai mult - banca de investitii prezinta care sint ofertele pentru acesta", a mai spus Nica.
Ministrul a reamintit ca interesul pentru Cosmorom este foarte mare, atit din partea unor operatori de telecomunicatii, cit si din partea unor fonduri de investitii.
"Nu pot sa dau nume, pentru ca pe scrisoarea de intentie pe care am primit-o scrie «strictly confidential»", a afirmat Nica.
El a adaugat ca miercuri va avea o intilnire cu James Hubley, directorul general al RomTelecom, discutiile urmind sa vizeze si variantele existente pentru Cosmorom.
"Pentru partea romana, lucrurile sint clare. Pentru partea elena insa sint ceva mai complicate, pentru ca actiunile grupului OTE, actionarul majoritar al RomTelecom, sint listate la bursa si orice initiativa va influenta si tranzactionarea acestora", a mai aratat ministrul Comunicatiilor.
Pe de alta parte, Nica a declarat ca listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de actiuni reprezentind minim 10% din capitalul RomTelecom ar putea avea loc dupa vinzarea Cosmorom.
Ministrul roman al Comunicatiilor s-a intilnit marti cu omologul sau turc, Binali Yldirim, pentru a discuta posibilitatile de extindere a colaborarii in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei dintre cele doua tari.
"Am aflat ca in Romania se planifica vinzarea unui operator GSM. Cind voi reveni in Turcia, voi anunta acest lucru tuturor operatorilor, inclusiv Turkcell si am speranta ca va fi un proiect de interes pentru dinsii", a declarat ministrul turc al Transporturilor si Comunicatiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO