Companii

Investitie de 10 mil. euro intr-o fabrica de biodiesel

20.10.2006, 17:55 69

Compania Procera, specializata in productia de pesticide, va investi peste 10 mil. euro in constructia unei fabrici de biodiesel cu o capacitate de 33.000 de tone anual, in localitatea Fundulea, la circa 30 de kilometri de Bucuresti.
Fabrica va deveni operationala in luna august a anului viitor.
"Avem un proiect de investitii de 45 mil. $ care se va derula in trei etape, prima urmarind constructia unei fabrici de biodiesel cu o capacitate de 33.000 de tone anual", a declarat Stelian Fuia, actionar majoritar al Procera Biofuels, compania care deruleaza investitia.
Fuia a mai spus ca in a doua etapa ce va demara in toamna anului 2008 compania va construi o fabrica de ulei, cu o capacitate de 200.000 de tone anul. "Vom construi apoi o noua fabrica de biodiesel cu o capacitate de 100.000 de tone. Am cumparat 2,3 hectare de teren care acopera primele doua faze ale proiectului", mai spune Fuia. Procera Biofuels a semnat un contract cu grupul american Greenline Industries pentru constructia fabricii de biodiesel. Greenline Industries, specializata in constructia si amenajarea fabricilor de biodiesel, se afla la a doua colaborare cu o companie locala, dupa contractul semnat anul acesta cu Ulerom Vaslui, firma detinuta de Adrian Porumboiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO