Companii

Investitie de 7 mil. euro in Cefin Service Center Bucuresti

22.10.2004, 00:00 68



Compania Cefin Romania a investit 7 milioane de euro in Cefin Service Center Bucuresti, cel mai mare centru comercial Iveco din Europa Centrala si de Est.



Cefin Romania, companie care se ocupa cu vanzarea de vehicule noi si rulate si servicii mecanice, a inceput derularea acestui proiect in 2002.



Desi activitatea principala a Cefin este aceea de vanzare de vehicule noi, compania a hotarat, prin deschiderea acestui centru, directionarea catre repararea vehiculelor existente, spune Stefano Albarosa, Director Executiv Cefin Holding.



"Preconizam o crestere de minim 30% a profitului din departamenul de service pe 2005, mai ales la carosare, vanzare de piese si anvelope", spune Monica Filipcic, Director general adjunct al Cefin Romania.



Filipcic spune ca Cefin Service a avut o cifra de afaceri de 10 milioane de euro pe primele 9 luni ale anului 2004, la fel ca pe intreg anul 2003.



Pentru dezvoltarea departamenului de service, Cefin a achizitionat linia de fabricare Marangoni, pentru anvelope resapate, care va fi functionala de la inceputul anului viitor.



Marangoni este unul dintre partenerii principali ai Cefin Romania, pe langa Pirelli si Iveco.



Cefin Romania este principalul importator si distribuitor de piese de schimb Iveco, avand o cota de piata de 44,3% din totalul vanzarilor Iveco in Romania. In prezent, Service-ul Cefin gestioneaza un stoc de vehicule, caroserii si piese de schimb Iveco si Pirelli in valoare de 5 milioane de euro.



Cefin Service Center are o suprafata de peste 50.000 de mp si este impartit in trei zone: Iveco Dealership, care activeaza ca depozit central al retelei de distributie de piese de schimb si anvelope, si care a presupus investitii Cefin de peste un milion de euro, sectia de carosare si reparatii si un departament logistic.



"Centrul are ca scop minimizarea timpului si a costurilor de reparatie pentru vehicule mari si autobuze, ale tuturor clientilor Cefin din Romania, de aceea am incercat sa comasam toate utilitatile in acelasi spatiu", continua Albarosa.



In prezent, Cefin are peste 2.000 de clienti, 9000 de vehicule livrate si 2.300 contracte de leasing, spune Emanuel Dumitru, Director Financiar.



Cifra de afaceri depaseste 24 de milioane de euro din operatiuni post-vanzare (service, consumabile, telematica si caroserii), in crestere cu 25 de procente fata de anul 2003, spune Filipcic.



Profitul net pe anul 2004 este de peste 900 de mii de euro, fata de in jur de 250 de mii in 2003.



Valoarea totala a investitiilor Cefin in Romania este de circa 15 milioane de euro. Din totalul vanzarilor de vehicule comerciale Cefin are o cota de piata de 11,4 procente.



Cefin si-a inceput activitatea in Romania in 1995, ca dealer Iveco, dispune in prezent de o retea de 4 filiale, in Pitesti, Ploiesti, Galati si Timisoara, si de 3 birouri comerciale care acopera activitatea nationala a Cefin.



"Am reusit dezvoltarea unei retele de zece puncte de lucru in Europa, acoperind pietele din Romania, Bulgaria si Ungaria", spune Albarosa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO