Companii

Investitie greenfield de 8 mil. euro in productia de medicamente

16.11.2005, 18:55 27

Compania farmaceutica LaborMed, specializata in productia de cardiovasculare, va investi 8 milioane de euro intr-un proiect greenfield ce prevede inaugurarea in a doua jumatate a anului viitor a unei noi fabrici de medicamente.

Noua unitate de productie, care va fi certificata conform normelor GMP (Good Manufacturing Practice), va fi amplasata in zona de est a Bucurestiului si va produce medicamente orale-solide, respectiv comprimate, comprimate filmate si capsule. Capacitatea fabricii va fi de 1,5 miliarde de comprimate anual.

Portofoliul de produse care va fi realizat in cadrul fabricii LaborMed cuprinde peste 100 de medicamente. Unitatea are o suprafata desfasurata de 6.000 metri patrati si este alcatuita din patru corpuri in care se afla administratia, laboratoarele de control, hala de fabricatie, depozitul si zona tehnica. Echipamentele si utilajele au fost importate.

Potrivit datelor Cegedim citate de companie, vanzarile LaborMed au atins 17,7 milioane de euro in perioada octombrie 2004 - septembrie 2005.

LaborMed a obtinut vanzari de aproximativ 8 milioane de euro pe primele sase luni ale anului. Conform propriilor estimari, compania detine o cota de 7,5% in termeni valorici pe segmentul cardiovascularelor.

In volum, LaborMed Pharma este al doilea furnizor de medicatie cardiovasculara pentru piata din Romania.

Tinta de vanzari a companiei pentru anul in curs este de 20 de milioane de euro. Anul trecut, vanzarile companiei au insumat aproximativ 11 milioane de euro, reprezentand o crestere de 58% fata de 2003.

Compania realizeaza exporturi de medicamente in Rusia, Bulgaria si tarile din Comunitatea Statelor Independente. Pe langa cardiovasculare, in portofoliul companiei se regasesc medicamente destinate tratarii afectiunilor sistemului nervos central, precum si medicamente pentru afectiunile respiratorii sau ale sistemului digestiv.

Piata romaneasca a medicamentelor cardiovasculare este estimata la aproximativ 170 de milioane de euro anual.

Principalii competitori ai companiei pe segmentul cardiovascularelor sunt KRKA Polonia sau Terapia Cluj-Napoca. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO