Companii

Investitie IT de 800.000 de dolari in sistemul de distributie al produselor Murfatlar

06.01.2005, 00:00 88

Romdrinks Eurotrade, principalul distribuitor al producatorilor de bauturi Murfatlar Romania si Euroavipo Posta Calnau, a investit 800.000 de dolari in modernizarea sistemului de distributie prin achizitionarea unei aplicatii de management al bazei de date Oracle Business Suit si a suportului hard.
"Pentru eficientizarea afacerii, s-a luat decizia operarii unor schimbari la nivelul sistemului de distributie. Modificarile au constat in crearea unui grup format din sapte distribuitori exclusivi, agreati la nivel national, care distribuie doar produsele din portofoliul Romdrinks Eurotrade. La o scara atat de complexa, operatiunile de distributie necesita o serie de aplicatii financiare, logistice, de analiza finaciara si vanzari, pentru a fi gestionate corect si eficient", spune Gabriela Darie, PR Manager al Romdrinks Eurotrade.
Ea spune ca in urma acestei investitii se evita crearea de stocuri, se stiu cu precizie vanzarile, numarul de clienti, datele putand fi accesate prin palm-uri (minicomputere).
Romdrinks Eurotrade are la randul sau 7 distribuitori agreati pe regiuni istorice la nivel national.
"Am constientizat nevoia unui suport care sa sprijine si sa faciliteze schimbarile prin care treceam. Am ales aplicatiile Oracle E-Business Suit, care ne asigura o imagine integrata asupra intregii activitati. Sistemul propus de Oracle poate fi accesat si suporta operatiuni online, indiferent de locatie si, mai important, in timp real", spune Darie.
Romdrinks Eurotrade distribuie toate produsele Murfatlar - gamele Trei Hectare, Ferma Noua, Sec de Murfatlar, Rai de Murfatlar, vinurile traditionale, Lacrima lui Ovidiu, Zaraza, marca proprie de cafea, Ackerman si bauturi spirtoase, printre care marcile Unirea, Hanul Ars si lichiorul Sao.
Euroavipo Posta Calnau este unul dintre producatorii surpriza de pe piata bauturilor spirtoase cu cresteri spectaculoase ale vanzarilor pana la 10 milioane de dolari, venite in urma unor campanii de publicitate foarte agresive. Euroavipo opereaza pe piata romaneasca a produselor alcoolice din 1993 si detine o capacitate productie de alcool si imbuteliere la Posta Calnau in judetul Buzau. Compania a investit aici peste 3 milioane de dolari in tehnologii si echipamente moderne. Euroavipo a achizitionat recent capacitatea de productie din Bucuresti ale Sped Productie, producatorul marcii de vodca Sankt Petersburg.
Murfatlar Romania este liderul pietei autohtone a vinurilor cu vanzari anuale de peste 25 de milioane de dolari.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO