Companii

Ioan Balan paraseste Covalact dupa 26 de ani de mandat

14.01.2009, 19:03 336

Ioan Balan, fostul actionar majoritar al producatorului de lactate Covalact din Covasna, detinut de fondul de investitii SigmaBleyzer, a renuntat in urma cu o luna la functia de director general al companiei pastrand pe o perioada limitata functiile de membru al consiliului de administratie si de consultant in cadrul grupului.

"De aproximativ o luna nu mai detin functia de director general al Covalact, conducerea fiind realizata in prezent de doi vicepresedinti ai consiliului de administratie, Zsolt Kovacs, care de asemenea ocupa functia de director executiv al Covalact, si Oana Laszlo, directorul economic al companiei", a declarat Ioan Balan.
Zsolt Kovacs a detinut anterior functia de director comercial al producatorului Lactate Harghita. Compania a fost achizitionata de fondul de investitii american SigmaBleyzer impreuna cu Primulact in cursul anului trecut prin intermediul Covalact, companie care a avut anul trecut afaceri de aproximativ 18 mil. euro.
"Lactate Harghita si Primulact au fuzionat la inceputul acestui an, iar acum urmeaza sa fie ales numele noii companii", a spus Balan.
Ioan Balan, 61 de ani, a condus operatiunile producatorului de lactate din Covasna timp de 26 de ani, dar a lucrat in cadrul aceluiasi producator din anul finalizarii studiilor universitare, de 39 de ani.
In ceea ce priveste planurile sale de viitor, Ioan Balan, cel care a vandut 70% din actiunile Covalact catre SigmaBleyer in august 2007 pentru aproximativ sapte milioane de euro, spune ca in prezent isi evalueaza optiunile. "Voi lua o decizie in cursul acestui an. Pot fie sa dezvolt ceea ce am deja, adica o firma cu activitati in consultanta pentru managementul din industria alimentara si agricultura, sau sa realizez noi achizitii."
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO