Companii

Iproeb a depasit la noua luni profitul estimat prin buget

11.11.2005, 18:16 23

Producatorul de cabluri electrice si optice Iproeb Bistrita a obtinut in primele noua luni un profit net de 4,76 milioane de lei (1,3 milioane de euro), in crestere cu 8,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut si mai mult cu 12,1% fata de prevederile Bugetului de Venituri si Cheltuieli.

Cifra de afaceri realizata de companie a crescut in aceeasi perioada cu 17,24%, ajungand la sfarsitul primelor trei trimestre la un nivel de peste 77,2 milioane de lei (21,33 milioane de euro).

Cresterea vanzarilor s-a datorat in principal pietelor externe, exporturile companiei crescand in primele noua luni cu 12% fata de perioada similara din 2004.

Valoarea productiei exportate de Iproeb in primele trei trimestre este de sub 1,2 milioane de lei (331.000 de euro) ponderea exporturilor in totalul productiei fiind de 15%, conditii in care rezultatele financiare inregistrate de companie au fost afectate doar in mica masura de aprecierea leului fata de principalele valute.

Printre cei mai importanti clienti interni ai companiei se numara societatea bistriteana GOMAR, Arpechim Pitesti, Electromontaj Bucuresti si IMSAT Bucuresti. Conform propriilor estimari, Iproeb detine o cota de piata de aproximativ 25% in domeniul cablurilor electrice izolate.

Iproeb a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze actiuni proprii de pe piata de capital, in limita a 10% din capitalul social subscris, pentru a le distribui salariatilor companiei. Capitalul social al Iproeb, in valoare totala de 10,9 milioane de lei, este extrem de dispersat, fiind 100% in posesia investitorilor minoritari cu detineri de sub 5% din actiunile societatii.

Pana in prezent Iproeb a cumparat aproximativ 50.000 de actiuni proprii de pe piata la preturi cuprinse intre 1,2 lei/actiune si 1,25 lei/actiune.

Iproeb este listata la Categoria de Baza a Bursei Electronice Rasdaq, ultimul pret la care s-au efectuat transferuri cu actiunile producatorului de cabluri electrice si optice fiind de 1,3 lei/actiune.

La acest nivel capitalizarea bursiera a societatii este de 47,1 milioane de lei (12,8 milioane de euro). stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO