Companii

Israelienii fac un hotel de 2 mil. $ in Bucuresti

29.11.2001, 00:00 12



Compania de constructii Lev Or, cu capital integral israelian, va investi circa doua milioane de dolari in constructia unui hotel de trei stele in Bucuresti, in apropiere de Piata Victoriei, a declarat Liliana Chiracu, directorul general al societatii.

Imobilul va avea cinci nivele si o suprafata construita de 1.300 metri patrati. Hotelul va dispune de 40 de camere, un restaurant si va fi dotat cu sistem de aer conditionat, generator propriu de curent electric, precum si cu centrala termica proprie.

"Pretul unei camere single va fi de aproximativ 60 de dolari pe noapte, in timp ce o camera dubla va costa 70 de dolari", a spus Chiracu, care a precizat ca acest hotel este destinat in proportie de 70-80%, oamenilor de afaceri.

Lucrarile de constructie ale hotelului, incepute in luna august a acestui an, vor fi finalizate in toamna anului viitor.

Directorul companiei a apreciat ca investitia va fi una profitabila, intrucOt, firma mai detine un minihotel cu 10 camere si 40 de apartamente, care sunt inchiriate in proportie de circa 80%.

Compania Lev Or are in plan, pentru anul viitor, realizarea unei alte investitii, de circa trei milioane de dolari, impreuna cu o alta companie israeliana, pentru construirea, in comuna Otopeni, a unui centru de afaceri destinat societatilor de materiale de constructii.

Constructia, care va avea demisol si trei nivele, va fi formata din spatii de birouri, spatii de depozitare si un show-room, desfasurate pe o suprafata de 3.000 de metri patrati.

Compania israeliana a construit si amenajat cazinourile Paris, din incinta hotelului Bucuresti, Blindo, din hotelul Sofitel, precum si actualul sediu al Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO