Companii

Italienii de la Pirelli mai aduc 150 mil. euro la Slatina

Italienii de la Pirelli mai aduc 150 mil. euro la Slatina

Enrico Malerba, directorul general al Pirelli Romania: Fabrica va atinge o capacitate de productie anuala de aproximativ 4 milioane de anvelope.

29.05.2009, 00:00 155

 

 

Pana in prezent Pirelli a investit circa 250 de milioane de euro in Romania, din care 170 de milioane de euro au fost directionate spre fabrica de anvelope din Slatina.

"Pirelli reconfirma investitiile pentru Romania care au demarat in acest an si se vor incheia conform previziunilor in aproximativ trei ani. Investitia continua cu alocarea altor 150 de milioane de euro", a declarat Enrico Malerba, directorul general al Pirelli Romania.
Pirelli continua proiectul fabricii de anvelope din Slatina, in termen de trei ani urmand sa fie construita o facilitate de productie asemanatoare cu cea care a fost realizata in 2004.
Pentru noul proiect de investitii Pirelli a anuntat ca va primi un ajutor de stat in valoare de 28 de milioane de euro, care va fi incasat esalonat in urmatorii trei ani.
Ajutor de stat de 28 mil. euro
"La sfarsitul anului 2008 Pirelli a agreat impreuna cu Guvernul Romaniei acordarea unui ajutor de stat de 28 de milioane de euro. Fondurile sunt acordate in etape numai dupa verificarea investitiilor care se executa de catre Pirelli Tyres Romania, primele lucrari ale investitiei fiind deja demarate", a adaugat Malerba.
Potrivit reprezentantilor Pirelli finantarea este asigurata de compania mama, nefiind accesate fonduri din partea unor institutii financiare.
Proiectele de investitii ale Pirelli vizeaza doar fabrica de anvelope din Slatina. In cele trei fabrici Pirelli sunt angajati aproximativ 1.900 de oameni, din care cea mai mare parte, circa 1.350, lucreaza pentru productia de anvelope. In cursul anului trecut presedintele companiei, Marco Tronchetti-Provera, a declarat ca in anii urmatori investitiile Pirelli pe plan local in cele trei obiective de productie vor creste cu 250 de milioane de euro.
Reprezentantii Pirelli au declarat ca in acest an se prognozeaza o crestere a productiei la aproximativ 4 milioane de anvelope, de la nivelul de 3 milioane de unitati in 2008.
Merg la export
"Fabrica va atinge o capacitate de productie anuala de aproximativ 4 milioane de anvelope, tinand insa cont pe parcursul anului de cererea pietei, deoarece productia este directionata catre piata europeana de prima echipare dar si de inlocuire (reechipare) care, in prezent inregistreaza o scadere accentuata", a spus Malerba.
El a mentionat ca sectorul auto este in continuare afectat puternic de criza financiara mondiala iar planurile de productie si investitiile pentru Romania sunt realizate in stransa legatura cu acest context.
Compania exporta in proportie de 95% productia de anvelope high si ultra high performance realizata la Slatina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO