Companii

Jolidon cumpara inca un producator italian de lenjerie

Jolidon cumpara inca un producator italian de lenjerie

Gabriel Carlig

04.06.2008, 20:15 66

Gabriel Carlig, creatorul Jolidon, unul dintre putinele branduri din industria usoara care au reusit sa iasa in strainatate, a cumparat compania Lilly Italia care activeaza tot in domeniul producerii de lenjerie intima, aceasta fiind a doua preluare de pe piata italiana.
"Achizitionarea companiei Lilly Italia inseamna consolidarea grupului Jolidon pe piata europeana, aceasta preluare fiind importanta mai ales pentru vanzarile en-gros ale companiei, atat in Italia, cat si la nivelul UE", a declarat Carlig pentru ZF. El nu a dorit sa precizeze care a fost valoarea tranzactiei.
Carlig, 40 de ani, sustine ca va continua si in anii urmatori procesul de achizitii pe piata europeana.
Lilly Italia detine trei branduri (Lilly, Eclezia si Kelitha) si a inregistrat o cifra de afaceri de circa 20 mil. euro in 2007, cu 15% mai mult fata de anul anterior. Compania produce circa 6 milioane de articole de lenjerie anual.
Preluarea Lilly Italia vine dupa ce Jolidon a cumparat anul trecut pachetul majoritar de actiuni al companiei italiene Emmeci (care detine brandurile Infiore si Chiaro di Luna).
Grupul Jolidon a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 60 mil. euro, iar oficialii companiei estimeaza pentru anul acesta o crestere cu 30%, pana la circa 80 mil. euro.
"Pe langa dezvoltarea de retail si a brandurilor pe care le detinem, achizitiile din ultimul timp vor avea si ele o pondere importanta in aceasta crestere", a spus Carlig.
Investitiile Jolidon pe pietele externe au inceput in 2000, cand a fost infiintata compania Jolidon Hungary KFT la Budapesta. Jolidon Italia a fost deschisa in 2001 la Milano, iar in 2003 s-a deschis Jolidon France, la Paris. In 2005 compania Jolidon a continuat investitiile din Franta prin deschiderea celui de al doilea sediu la Lyon.
Pe plan intern, extinderea companiei clujene a inceput in 2004, cand Carlig a cumparat societatea clujeana Argos, principalul concurent. Aceasta achizitie a fost urmata in 2006 de LCS Conf din Cluj, fostul producator Flacara, una din cele mai mari fabrici de confectii din Romania. Cea mai recenta achizitie interna a Jolidon, care a avut loc la finalul anului trecut, a fost compania Tricotaje Ineu, judetul Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO