Companii

Kingfisher a plătit 35 mil. lire cash pentru reţeaua Bricostore

Kingfisher a plătit 35 mil. lire cash pentru reţeaua...

Autor: Vlad Popescu

11.09.2013, 19:51 471

Kingfisher a plătit 35 milioane lire sterline (41,5 milioane euro) cash pentru cele 15 magazine achiziţionate de la Bricostore România, la care se adaugă preluarea unor datorii de 35 milioane lire, care au fost stinse imediat, potrivit unui raport publicat  de grupul britanic de bricolaj.

De asemenea, Kingfisher a preluat disponibilităţi cash de 7 milioane euro în cadrul aceleiaşi tranzacţii, astfel că suma totală plătită de compania bri­ta­nică pentru magazine se ridică la 63 milioane lire (75 milioane euro).

Cele 15 magazine preluate de Kingfisher de la Bricostore au avut vânzări de 11 milioane lire sterline (13 milioane euro) în prima lună care au fost incluse în rezultatele grupului, se arată în raport. Kingfisher a anunţat în luna aprilie că a preluat de la compania franceză de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din România, cu vânzări de 131 mi­lioa­ne de euro anul trecut, şi ia în calcul posibilitatea creşterii afa­cerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Kingfisher caută în continuare achiziţii la nivel inter­na­ţional şi ar putea avea opţiunea de a cumpăra magazine din Ro­mâ­nia şi Turcia ale lanţului austriac bauMax, a declarat în luna iunie Ian Cheshire, şeful companiei.

Magazinele din Romania vor fi reconfigurate în formatul Brico Dépôt, utilizat de grupul britanic în Franţa şi Spania.

Kingfisher are aproximativ 1.050 de magazine în nouă ţări din Europa şi Asia. Kingfisher a înregistrat vânzări de 10,57 miliarde de lire sterline (12,3 miliarde de euro) pentru anul fiscal încheiat în ianuarie, în scădere cu 2,4% faţă perioada similară a anului anterior.

Compania Bricostore face parte din grupul Bresson, cu activităţi în sectorul de retail. Bresson deţine în prezent în Franţa supermagazinele alimentare Mono­prix şi spaţiile comerciale But, des­tinate articolelor de mobilier.

Kingfisher concurează pe piaţa ro­mâ­nească cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Horn­bach, Mr. Bricolage, OBI, Praktiker şi Leroy Merlin.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO