Companii

KMG International, rezultat operaţional cu 29% mai mare în primul semestru. La nivel regional, grupul a atins un volum al livrărilor de produse petroliere Petromidia de circa 1,49 milioane tone

KMG International, rezultat operaţional cu 29% mai mare...

Autor: Dorin Oancea

13.08.2016, 12:51 95

Rompetrol Rafinare – principalul activ al Grupului în România a înregistrat o cifră brută de afaceri consolidată de 1,7 miliarde dolari şi un EBITDA de 90 milioane dolari, cu peste 18% faţă de cel consemnat în perioada ianuarie – iunie 2015.

KMGI şi-a dublat în prima jumătate a anului rezultatul net (9,2 milioane dolari). Investiţiile achitate de Grup în prima jumătate a anului s-au ridicat la 65,5 milioane dolari şi au vizat lucrări de mentenanţă a unităţilor de producţie, continuarea programului de modernizare a staţiilor Rompetrol, dar şi construcţia de noi staţii în România.

Rezultatele financiare au fost susţinute în primul semestru de o serie de performanţe operaţionale, precum majorarea cu 5% a cantităţilor de materii prime procesate prin unităţile de producţie, cu 16% a vânzărilor de produse petroliere în România şi tot cu 16% a vânzărilor de carburanţi prin subsidiarele din Bulgaria, Moldova şi Georgia.

Volumul produselor petroliere livrate de Grup pe plan intern s-a ridicat la 1,26 milioane tone (+16%), din care peste 67% au reprezentat-o carburanţii comercializaţi de Rompetrol Downstream prin staţiile Rompetrol, dar şi en-gros către parteneri. La finele lunii iunie, compania opera pe plan intern o reţea de 716 puncte comercializare carburanţi, 6 depozite, 230 de staţii alimentare GPL auto şi 9.000 de puncte de distribuţie butelii.

La nivel regional, Grupul a atins un volum al livrărilor de produse petroliere realizate de rafinăria Petromidia de circa 1,49 milioane tone, către subsidiarele sale şi partenerii tradiţionali. Vânzările totale de carburanţi înregistrate de filialele din Bulgaria, Moldova şi Georgia s-au ridicat în prima jumătate a anului la 420.000 tone, cu 16% peste rezultatul aferent perioadei similare din 2015.

Rezultatul operaţional (EBITDA) al activităţilor de trading desfăşurate de Grup în primul semestru a fost de 11,4 milioane dolari (+24%), pe fondul unui volum total de 8,3 milioane tone de materii prime şi produse petroliere. Exporturile prin KMG Trading a produselor petroliere realizate de rafinăria Petromidia a reprezentat circa 10% din cantitatea totală.

KMG International a virat la buget 662 milioane dolari. Din 2007 şi până în prezent, contribuţia Grupului s-a ridicat la peste 11,2 miliarde dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO