Companii

Kraft Foods intra pe segmentul prajiturilor ambalate

17.04.2008, 20:54 32

Kraft Foods Romania, cel mai mare producator de ciocolata de pe piata locala, a anuntat intrarea pe segmentul prajiturilor ambalate cu brandul Poiana, printr-un parteneriat cu compania romaneasca Pan Group din Craiova. Investitia comuna a celor doua companii depaseste un milion de euro.
"In ultimii trei ani, piata prajiturilor ambalate a cunoscut o dezvoltare accelerata, observandu-se o crestere medie de peste 60%, conform ACNielsen. Potrivit studiilor Daedalus la consumator, aproape 50% dintre acestia cumpara o prajitura ambalata cel putin o data pe saptamana", au declarat reprezentantii Kraft Foods.
La randul lor, reprezentantii Pan Group au precizat ca, pana in prezent, in unitatea de productie a companiei de la Craiova au fost deja fabricate peste 3 milioane de prajituri Poiana Dulce. Kraft va incepe luna viitoare campania de promovare a produsului.
Kraft Foods, care detine in portofoliu branduri de ciocolata precum Poiana si Milka, cafeaua Jacobs si biscuitii dulci LU, va concura pe segmentul prajiturilor ambalate din Romania cu producatori mari, precum Cadbury (Kandia-Excelent), Chipita sau Alka.
In Romania, Kraft detine o fabrica de ciocolata la Brasov si are un parteneriat cu grupul Supreme, producatorul ciocolatei Primola, acesta procesand cafeaua Nova Brasilia aflata in portofoliul companiei Kraft Foods.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO