Companii

Kvaerner a facut rost de bani

27.11.2001, 00:00 15



Grupul anglo-norvegian Kvaerner a obtinut ieri noi fonduri pentru a evita un faliment iminent, insa nu a reusit sa incheie o disputa privind un plan de salvare pe termen lung cu principalul sau actionar.

"Nu este necesar sa solicitam declararea falimentului", a declarat presedintele consiliului de administratie Harald Arnkvaern, dupa negocierile care au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute.

Kvaerner a obtinut lichiditati de aproximativ 250 mil. coroane norvegiene (27,85 mil. $) de la banci si de la unul dintre furnizorii sai, aceste fonduri fiind menite sa sustina grupul cel putin pana joi, cand actionarii urmeaza sa voteze un plan de salvare.

Kvaerner, care are circa 35.000 de angajati in 35 de state, are nevoie de o refinantare pe termen lung pentru a face fata pierderilor si datoriilor enorme care au avut deja ca efect reducerea drastica a fortei de munca. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO